Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Nadležni da hitno ispitaju Lazovića oko Belivuka

Bogdanović pita Lazovića i DPS po čijem nalogu je Veljko Belivuk skinut sa liste lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, kao i da pored naznačenih svirepih operacija kakve je još zadatke i planove imao klan Belivuka u Crnoj Gori i po čijem nalogu.

Nakon što je javnost juče saznala da je policija podnijela Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Veljka BelivukaMarka Miljkovića i drugih osoba zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja, predsjednik Kluba poslanika Demokrata Mir je naša nacija Boris Bogdanović poručuje da ima nekoliko pitanja za pitanja bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i DPS.

“Dakle, prema nalazima SDT-a, osnovano se sumnja da su 14. oktobra 2020. godine, što će reći nakon parlamenatrnih izbora, a za vrijeme trajanja odlazeće vlasti DPS-a , u Danilovgradu, osumnjičeni B.V., M.M. i J.N. po prethodnom dogovoru i zajedno, lišili života više lica”, navodi Bogdanović.

On podsjeća na izjavu Lazovića od 28. januara, datu na press konferenciji u svojstvu pomoćnika direktora Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji je tom prilikom javnosti saopštio da „nema potrebe da se strahuje od prisustva državljana Srbije Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Miljkovića jer ih inspektori tog sektora “drže na oku” 24 sata dnevno“.

Bogdanović pita Lazovića i DPS po čijem nalogu je Veljko Belivuk skinut sa liste lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, kao i da pored naznačenih svirepih operacija kakve je još zadatke i planove imao klan Belivuka u Crnoj Gori i po čijem nalogu.

“Ko su pripadnici UP koji su bili zaduženi za praćenje Belivuka 24h dnevno? Kod koga je boravio Belivuk tokom posjete Crnoj Gori, sa kime se sve od građana Crne Gore i pripadnika bezbjednosnih struktura Crne Gore sretao i družio? Ko je tokom posjete obezbjeđivao Belivuka”, pita Bogdanović.

Predsjednika Kluba poslanika Demokrata Mir je naša nacija interesuje i ko je Belivuku bio domaćin kojeg Lazović pominje u svom obraćanju javnosti, kao i zbog čega Lazović neće odgovoriti ni na jedno pitanje.

Dakle, kako kaže, Lazović je nakon ubistava tvrdio da spomenuti zločinci nisu „nikakva opasnost“ po Crnu Goru.

“Podsjećamo na riječi Lazovića – “Istog momenta kad smo saznali da su došli u Crnu Goru, mi smo sve uradili, doveli njih i njihove domaćine u Odjeljenje bezbjednosti (OB) Kotor, obavili informativne razgovore, tražili da nam kažu razloge dolaska. Ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo. Belivuk i Miljković će biti pod prismotrom Sektotra za borbu protiv kriminala 24 sata i naravno da ćemo ih u svakom pokušaju sprovođenja kriminalne aktivnosti spriječiti”, navodi Bogdanović.

Osim, kako kaže Bogdanović, “ogavne izjave da za njih regionalni kasapin koji na najmostruozniji način ubija ljude „Belivuk nije neprijatelj“ Crne Gore”, javne tvrdnje Lazovića da su bili pod prismotrom 24 sata navode logički na zaključak da onda jedino oni mogu znati koga su, kada, zašto i po čijem nalogu ubili.

“Pozivamo nadležne da hitno ispitaju Zorana Lazovića kako bi se utvrdile sve činjenice vezano za ovaj slučaj, a sve iz razloga konačnog razbijanja kriminalnih stega koje crnogorsko društvo drže zarobljenim već 30 godina”, zaključuje Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve