Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: “Marković obmanuo vjerske zajednice”

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović ocijenio je da je premijer Duško Marković, pravdajući Zakon o slobodi vjeroispovjesti crnogorskoj javnosti, juče saopštio da je on sporan samo jednoj vjerskoj zajednici, te da je ta činjenica dovoljna da se svi preispitaju zašto je to tako

Demokratska Crna Gora ponovo je zatražila da se odmah i bez odlaganja povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti iz skupštinske procedure i usaglasi sa svim crkvama i vjerskim zajednicama.

foto Demokrate

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović ocijenio je da je premijer Duško Marković, pravdajući Zakon o slobodi vjeroispovjesti crnogorskoj javnosti, juče saopštio da je on sporan samo jednoj vjerskoj zajednici, te da je ta činjenica dovoljna da se svi preispitaju zašto je to tako.

“Ovom izjavom Marković je direktno u oči i bez trunke savjesti obmanuo građane Crne Gore. Nestinita i lažna informacija kojom je Marković namjeravao da obmane javnost, kako bi silom progurao Zakon koji dijeli narode, nacije i vjere, osuđena je na propast i odmah je pala u vodu”, smatra Bogdanović.

On podsjeća na današnju ocjenu poglavara Rimokatoličke crkve Pape Franja, koji je, kako navodi Bogdanović, “jasno saopštio da ovaj Zakon može biti potvrđen jedino uz saglasnost svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori”.

“Podsjećam, da su Demokrate, od samog početka lansiranja Predloga zakona koji dijeli ljude na vjere i nacije, zauzele stav da takav osjetljiv zakonski projekat mora biti proizvod saglasnosti sve tri tradicionalne konfesije u Crnoj Gori. Dakle, Marković je obmanuo sve vjernike, sve vjerske zajednice i sve građane u Crnoj Gori”, kazao je Bogdanović.

On tvrdi da je DPS “pokazao da je spreman da prevari i Pravoslavnu i Rimokatoličku crkvu i Islamsku zajednicu, kako bi svojim prljavim identitetskim inžinjeringom blokirao proces izbornih reformi i sebi obezbijedio novi mandat na još jednim pokradenim izborima”.

“Spremni su da posvađaju braću, komšije i prijatelje, da duboko i nepremostivo podijele ljude na vjere i nacije samo da bi zaustavio proces sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je trebao da dovede do prvih fer, slobodnih i poštenih izbora u Crnoj Gori. Naravno, ideja o lansiranju ovog Predloga zakona rodila se u kabinetu Mila Đukanovića, onog trenutka kada smo upoznali pojedine šefove misija u Crnoj Gori da DPS u ovom trenutku Skupštini Crne Gore nije predala, niti formalno procesuirala niti jedan jedini predlog za izmjenu ili dopunu seta izbornih zakona. Panika je nastala onog trenutka kad je opozicija proglasila završetak rada i formalno predala na stotine rješenja sublimiranih u 16 zakonskih projekata”, istakao je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve