Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Ko nije predao liste ne može na izbore u Budvi, Žabljaku, Tivtu i Plužinama

Kako je rekao Bogdanović, početak pauziranja izbornih radnji je trenutak donošenja Odluke OIK-a o prekidu (pauziranju) izbornih radnji, a ne trenutak donošenja Odluke o promjeni datuma izbora od strane predsjednika države

Imajući u vidu da predsjednik države nije juče donio odluke o stavljanju van snage odluka o raspisivanju izbora, već je samo izmijenio odluke u dijelu datuma održavanja izbora, jasno je da se sve izborne radnje samo pauziraju i ostaju na pravnoj snazi, a ne poništavaju, kazao je predsjednik Kluba poslanika “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović.

Kako je rekao Bogdanović, početak pauziranja izbornih radnji je trenutak donošenja Odluke OIK-a o prekidu (pauziranju) izbornih radnji, a ne trenutak donošenja Odluke o promjeni datuma izbora od strane predsjednika države.

– Tako da u opštinama u kojima OIK nije juče održao sjednicu i donio Odluku o prekidu (pauziranju) izbornih radnji, a u kojima su izbori bili raspisani za 5. jun, naknadno nije moguće predati izborne liste, jer je rok za predaju izbornih lista istekao sinoć u 24h. Oni koji nijesu predlali izborne liste sinoć do 24h u navedene četiri opštine, ne mogu učestvovati na izborima 23. oktobra, jer zbog pravne hajdučije parlamentarne većine i činjenice da je tek juče predsjednik države izmijenio svoje odluke, OIK Budva, Plužine i Žabljak nijesu pauizirali izborne radnje, čime su rokovi za predaju izbornih lista istekli – pojasnio je on.

Prema njegovim riječima, jedino OIK Tivat je uspio da donose Odluku o pauiziranju izbornih radnji i time, kako je rekao, ostavio mogućnost ostalim političkim subjektima i grupama građana, koji to žele, da u oktobru tokom jednog dana predaju svoje izborne liste.

– Imali smo istu situaciju u Tivtu prije dvije godine, kada nama i mnogim drugim političkim subjektima nije dozvoljeno da učestvujemo na odloženim lokalnim izborima 30. avgusta, već smo upućeni na Odluku OIK o prekidu (pauziranju) svih izbornih radnji. Radi se o istovjetnoj pravnoj situaciji, tako da ovdje nema apsolutno bilo kakve dileme – istakao je on.

Bogdanović je dostavio Odluku OIK Tivat iz 2020. godine kada je Opštinska izborna komisija, koju je, kako je rekao, vodila DPS, donijela Odluku o prekidu (pauziranju) izbornih radnji.

– Imajući u vidu da su svi rokovi za predaju izbornih lista u Budvi, Plužinama i Žabljaku istekli sinoć u 24h OIK u ovim gradovima više ne može pauzirati izborne radnje za predaju izbornih lista – zaključio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
11.05.2022-16:09 16:09

Što si stalno napet čovječe, opuštite se malo, dajte se relaksirati… Stalno nekog prepadate, vrijeđate ili denuncirate, dajte malo više empatije, ne morate da mrzite cio svijet ako nijeste zadovoljni ili zadovoljeni….