Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Izmjene Zakona diskutabilne, inicijatori izazivaju ogromne podjele u društvu

O izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti najbolje govore reakcije građana i njihove najave da će se sjutra okupiti ispred Skupštine, objavio je na Facebook-u poslanik DPS-a i bivši ministar kulture Aleksandar Bogdanović

O izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti najbolje govore reakcije građana i njihove najave da će se sjutra okupiti ispred Skupštine, objavio je na Facebook-u poslanik DPS-a i bivši ministar kulture Aleksandar Bogdanović. On smatra da je predlaganje tog akta izuzetno diskutabilno, naročito jer je očigledno da će inicijatori njime izazvati ogromne podjele u društvu.

“Još jedan problem je u tome što će tim dokumentom biti preinačene ranije zakonske odredbe, koje su garantovale da će vjerski objekti, među kojima mnogi pripadaju kulturnoj baštini, biti u vlasništvu Crne Gore i njenih građana”, dodao je Bogdanović.

On podsjeća i na to da je u ovom procesu bilo u potpunosti diskriminisanih vjerskih zajednica, a na taj način i brojnih vjernika.

“To, naravno, od strane ove vlasti nije ništa neočekivano, ali zapitajmo se, na kraju, da li u tome, ali i u mnogo čemu drugom, ima demokratije i u tragovima?”, istakao je Bogdanović.

Kada je riječ o političkoj dimenziji, dodaje, jasno je da će svi subjekti koji budu protiv predloženih izmjena jasno ukazati da im je vizija Crne Gore kao građanske i sekularne države na prvom mjestu.

“A upravo taj momenat simbolično bi mogao predstavljati korak naprijed ka homogenizaciji crnogorskog političkog bloka”, zaključio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve