Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Inflacija dostigla frapantan nivo, građani dovedeni u ozbiljno iskušenje kako da prežive

On je ocijenio da sve dok se partijski interes nalazi iznad potreba i života naših građana, Crnoj Gori se ne piše dobro

Evidentno je da povećanje prosječne zarade ni približno nije dovoljno da pokrije rast cijena, jer su one, po zvaničnim podacima Monstata, u februaru bile veće za 6,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u martu u odnosu na isti mjesec prethodne, u prosjeku su više za 9,7 odsto, saopštio je generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović.

-To nam ukazuje da pogrešnom ekonomskom politikom Vlade Crne Gore, inflacija u našoj državi dostiže frapantan nivo od čak 10% te se na taj način građani dovede u ozbiljno iskušenje kako da prežive. Ukazujemo da najveći uticaj na mjesečnu stopu inflacije imaju rast cijena u grupama: hljeb i žitarice; gorivo i mazivo za motorna vozila; mlijeko, sir i jaja; meso; čvrsta goriva; odjeća; ulja i masti; prevoz putnika drumom, a da se svemu navedenom ne nazire kraj daljeg rasta cijena. Uz sve to suočeni smo i sa činjenicom da se neznavenom politikom odlazeće vlade i blokadom parlamenta, ne mogu donijeti mjere za zaštitu životnog standarda, po ugledu na države iz regiona i EU – kazao je Bogdanović.

On je ocijenio da sve dok se partijski interes nalazi iznad potreba i života naših građana, Crnoj Gori se ne piše dobro.

-Svi zajedno trpimo ozbiljne posljedice za čije saniranje će biti potrebno vrijeme i to svakako mnogo više od onog za koji je aktuelna vlast satrla sve čega se dotakla – zaključio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve