Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Golubovićeve izjave nedopustive, ne možemo tolerisati takve pojave

Funkcioner DPS je poručio kako u DPS-u osuđuju Golubovićeve posljednje reakcije, naročito uzevši u obzir to da je on čelnik opštine koja je tokom prošlosti bila posebno prepoznata po toleranciji i multikonfesionalnosti

Povodom najnovijih izjava predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, koji je ujedno i član Demokratske partije socijalista,(DPS) generalni sekretar te stranke Aleksandar Bogdanović kazao je za Portal Analitika kako je riječ o nedopustivim stavovima, od kojih se u DPS-u distanciraju.

Na pitanje Portala Analitika da prokomentariše Golubovićeve stavove, on naglašava da su oni u potpunoj suprotnosti sa onim što je politika DPS-a.

“Gospodin Golubović pokazao je ovim odnos prema nacionalizmu i isključivosti i u tom pogledu je u potpunoj suprotnosti sa onim što je naša politika. To prosto ne pripada nama, a vjerujem da ne treba da pripada ni njemu, kao nekome ko mora voditi računa o opštoj i političkoj higijeni grada. Jasna je politika DPS-a po ovom pitanju, uostalom da smo jasni po tom pitanju potvrdili smo i prošle godine, kako insistirajući i glasajući za smjenu ministra Vladimira Leposavića, tako i bezrezervnom podrškom Rezoluciji o genocidu u Srebrenici”, naglasio je Bogdanović.

Funkcioner DPS je poručio kako u DPS-u osuđuju Golubovićeve posljednje reakcije, naročito uzevši u obzir to da je on čelnik opštine koja je tokom prošlosti bila posebno prepoznata po toleranciji i multikonfesionalnosti.

“I sam sam bio gradonačelnik, to nije nešto što je svojstveno takvoj funkciji, u takvim situacijama ne treba biti indiferentan i ćutati na nešto što bi predstavljalo narušavanje duha grada, ili biti saglasan sa tim, naročito kada su nacionalističke poruke u pitanju. Sa takvim pojavama nema kompromisa”, istakao je Bogdanović.

Ponavljajući kako pogledi koje je demonstrirao Goluboviću ni na jedan način nemaju dodirnih tačaka sa vizijom najveće opozicione stranke, Bogdanović je poručio da se zalaže da u ovakvim slučajevima mora biti preispitana odgovornost svakog pojedinca.

“Ovo je nešto na što ne treba ćutati i što će naići na našu naročitu pažnju. Jer, teško je da možemo govoriti o reformama, a sa druge strane tolerisati ovakve pojave”, zaključio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mitar
15.01.2022-23:09 23:09

Kasno Bogdanoviću. Šteta je napravljena već prvim reakcijama ovog bivšeg SNP-ovca na veličanje ratnog zločinca. OGolubović se samo vratio na fabrička podešavanja.

Libero7
15.01.2022-23:13 23:13

On je prava slika dps interesne grupacije