Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Evo ko su imena koja su dogovorena između većine partije za članove Sudskog savjeta

Treće, Đurović na dijalog poziva tokom trajanja procesa saslušanja kandidata za članove Sudskog savjeta, pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu, čime, prema riječima Bogdanovića,  šalje poruku da je taj proces uzaludan, te da isti zavisi od lidera partija okupljenih u Bijelom salonu

Đurovićka poziva na fingirani dijalog, kako bi pokušala prikriti činjenicu da su imena članova Sudskog savjeta već dogovorena. A, kako “zli jezici” tvrde u pitanju su: Nebojša VučinićRadoje KoraćDragan ŠoćDražen Medojević, a moguće i (ili) Aneta Spajić, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Ne postoji ništa politički licemjernije, kaže on, “od poziva gospođe Đurović na dijalog o obezbjeđivanju kvalifikovane većine za izbor pravosudnih funkcija iz najmanje tri razlog”.

“Prvo, kada je dosadašnji legitimno izabrani predsjednik Skupštine pozvao na dijalog za postizanje kvalifikovane većine, tom dijalogu se nijesu odazvali gospoda Joković, Đukanović i Abazović. Dobro ste čuli, na dijalog se nije odazvao niti šef niti predstavnik Partije kojoj pripada gospođa Đurović, jer su tada sa DPS-om pregovarali o prekrajanju 30. avgusta i predaji pravosudnih funkcija tvorcima i naslednicima Vesne Medenice“, naveo je Bogdanović.

Drugo, smatra on, Đurović na dijalog poziva nakon izjave potpredsjednika Vlade Crne Gore, koji je istakao da je Dritan Abazović upoznao članove Vlade sa informacijom kako se DF nudi za učešće u vlasti po dubini, “uz obećanje da će DPS-u, URI i SNP-u dati podršku za izbor pravosudnih funkcija”.

“Iz ovog proizilazi zaključak da Đurovićka poziva na fingirani dijalog, kako bi pokušala prikriti činjenicu da su imena članova Sudskog savjeta već dogovorena. A, kako “zli jezici” tvrde u pitanju su: Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć, Dražen Medojević, a moguće i (ili) Aneta Spajić. S tim što ovim ne saopštavam bilo kakve kvalifikacije, jer uvažavamo sve kandidate, već govorim o političkoj trgovini, koja obesmišljava proceduru za izbor članova Sudskog savjeta”, pojasnio je Bogdanović.

Treće, Đurović na dijalog poziva tokom trajanja procesa saslušanja kandidata za članove Sudskog savjeta, pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu, čime, prema riječima Bogdanovića,  šalje poruku da je taj proces uzaludan, te da isti zavisi od lidera partija okupljenih u Bijelom salonu.

“Iz svih prethodno navedenih razloga, a imajući u vidu da je očigledno dogovoreno da Sudski savjet bude političko tijelo, Demokrate će na sjednici Kluba poslanika 8. jula odlučiti da li će prisustvovati fingiranom dijalogu i na kom nivou”, zaključio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
05.07.2022-17:24 17:24

SESELJEVI Demokrate vi nijeste potrebni prisustovati 8 jula za dijalog sa BANANA -SPRZENA- DRZAVA kako je vi nazvaste -utrli se dabogda koje zlo mislite CG  !!