Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Crnoj Gori potrebna snažna ličnost za predsjednika, spremni smo i za vanredne izbore

Bogdanović tvrdi da je DPS spreman i za vanredne parlamentarne izbore, ''sve da su zakazani i za sljedeću sedmicu''

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović ocijenio je da je Crnoj Gori potrebna snažna ličnost za predsjednika, a da će odluku o modelu nastupa ova partija donijeti narednih dana.

”Ukoliko me dalje pitate da li Demokratska partija socijalista ima takvu ličnost – naravno da ima”, ocijenio je on u razgovoru za Portal Standard, navodeći da je i model zajedničkog predsjedničkog kandidata svakako jedna od opcija koja postoji od samog početka priče o predsjedničkim izborima.

”Mislim, zapravo, i da bi nam to dalo prilično realnu šansu da se nadamo dobrom izbornom rezultatu naseg kandidata, koji bi doveo do pobjede. Raduje me i to što, uporedo sa onim što radimo na unutarstranačkom planu, imamo i dijalog sa ostatkom opozicije o zajedničkom kandidatu. U svakom slučaju, zajednički ćemo sa našim partnerima procijeniti šta je najbolja opcija za sve i donijeti odluku”, istakao je on.

Bogdanović tvrdi da je DPS spreman i za vanredne parlamentarne izbore, “sve da su zakazani i za sljedeću sedmicu”.

”Znamo da imamo čvrsto i odgovorno biračko tijelo, obavili smo niz aktivnosti i analiza koje nas dodatno uvjeravaju u to, a mislim da ni naši najostrašćeniji oponenti neće osporiti kako će DPS i na tim izborima biti ubjedljivo najjača stranka”, apstrofirao je on, dodajući da je jasno “ko u ovoj situaciji vuče očajničke poteze i ko ne bira sredstva kako bi ostao još malo na vlasti, iako time čini štetu čitavom crnogorskom društvu”.

Bogdanović je izrazio je očekivanje da će parlamentarne strukture i na plenumu podržati svakog kandidata o kojem su politički predstavnici postigli dogovor.

”Sve se to moglo na identičan način završiti i prilikom prošlog javnog poziva, no tada smo naišli na jednostranost, gotovo na unaprijed pripremljen papir sa kandidatima, koji je samoinicijativno popunila parlamentarna većina i mi nijesmo željeli da učestvujemo u tome”, ocijenio je Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
03.02.2023-19:17 19:17

Naravno da nam treba snazna licnost…da malo vise progovori..i dokaze da u CG..vlada vanredno stanje..i da smo na rubu propasti..ako gradjani ne znaju..osim da dobivaju visoke plate..i radna mjesta..stim da biraju istog rusioca CG..Onda nece valjati nista.