Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović Bulajiću: Ne zakazujte sjednice Skupštine dok se tri pobjedničke izborne liste ne obavežu da neće sa DPS

Pozvao je Bulajića da sjednice o izboru predsjednika Skupštine Crne Gore i 43. Vlade Crne Gore sazove onog trenutka kada se, kako kaže, tri pobjedničke izborne liste obavežu da neće konstituisati parlamentarnu većinu sa DPS

Predsjednik kluba poslanika ,,Demokrate-Demos-Mir je naša nacija” Boris Bogdanović obavijestio je Strahinju Bulajića koji obavlja dužnost predsjednika Skupštine do izbora novog predsjednika, da neće prisustvovati sastanku Kolegijuma vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore. Pozvao je Bulajića da sjednice o izboru predsjednika Skupštine Crne Gore i 43. Vlade Crne Gore sazove onog trenutka kada se, kako kaže, tri pobjedničke izborne liste obavežu da neće konstituisati parlamentarnu većinu sa DPS.

“Kolegijum predsjednika Skupštine razmatra pitanja organizacije rada sjednica Skupštine Crne Gore i njenih radnih tijela. Kako se Skupština Crne Gore do 28. februara nalazi u vanrednom zasijedanju, a imajući u vidu da su prošli svi rokovi u kojima Vlada i 1/3 poslanika mogu podnijeti zahtjev za sazivanje Skupštine Crne Gore na vanredno zasijedanje smatram da je, uvažavajući prethodno navedene činjenice, održavanje Kolegijuma bespredmetno i ako u potpunosti razumijemo da ste kao vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Kolegijum sazvali prihvatajući zahtjev klubova poslanika opozicije, što je i bila praksa u ranijim sazivima Parlamenta”, naveo je Bogdanović razloge zbog kojih neće prisustvovati kolegijumu.

Predsjednik Crne Gore Skupštinu Crne Gore, kaže Bogdanović, može sazvati na vanredno zasijedanje u rokovima “kraćim od rokova predviđenih za podnošenje zahtjeva za sazivanje sjednice od strane Vlade Crne Gore i poslanika Skupštine Crne Gore i za dnevni red predložiti samo akte čiji je ovlašćeni predlagač”.

“Kada je u pitanju ponovno odlučivanje o zakonima koji su vraćeni od strane Predsjednika Crne Gore, jasno je da Predsjednik ne može zahtijevati sjednicu sa tim dnevnim redom, jer nije predlagač tog akta, što potvrđuju Prvo i Drugo vanredno zasijedanje u januru mjesecu prošle godine kada su Vlada, odnosno 41 poslanik zahtijevali sazivanje sjednica na kojima se ponovo odlučivalo o zakonima koje je vratio Predsjednik Crne Gore na ponovno odlučivanje. Poznato Vam je da je za vrijeme redovnog zasijedanja sazivanje sjednice Skupštine Crne Gore autonomno pravo vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, te da ne postoje bilo koji rokovi za sazivanje sjednice u redvonom zasijedanju. S tim u vezi podsjećam Vas da je praksa u ovom sazivu Parlamenta bila da predsjendik Skupštine saziva sjednice nakon prethodnog dogovora sa 41 poslanikom parlamentarne većine koja je pobijedila na prethodnim parlamentarnim izborima”, pojašnjava poslanik Demokrata.

Prema njegovim riječima, saglasno članu 2 Ustava Crne Gore ne može se, tvrdi Bogdanović, uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom.

Kazao je Bulajiću da zajedno svjedoče kontinuiranim pokušajima prekrajanja izborne volje građana od strane političkih subjekata koji, suprotno slobodno izraženoj volji građana, imaju, smatra Bogdanović, namjeru konstituisati parlamentarnu većinu za vršenje vlasti sa Demokratskom partijom socijalista Crne Gore, koja je izgubila na prethodnim parlamentarnim izborima.

“Imajući u vidu tu činjenicu molim Vas da uvažite prethodno iznijete stavove, odbijete eventualne zahtjeve za sazivanjem sjednice Skupštine od strane Predsjednika Crne Gore ukoliko za dnevni red predloži akte čiji nije ovlašćeni predlagač, te da sjednice o izboru predsjednika Skupštine Crne Gore i 43. Vlade Crne Gore sazovete onog trenutka kada se tri pobjednilke izborne liste obavežu da neće konstituisati parlamentarnu većinu sa DPS, te postići dogovor o spornim pitanjima ili skratiti mandat ovom sazivu Skupštine Crne Gore. Ukolio kandidujete još neko pitanje za koje Vam je potreban naš stav stojim Vam na raspolaganju”, zaključuje se u dopisu Bogdanovića upućenog Bulajiću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mis Pis
22.02.2022-11:31 11:31

Vidi malog cetnicica trazi nemoguce -URA je izglasala nepovjerenje vasem VOJVODI SESELJEVSKOM CETNIKU BECICU DA NECE SA VAMA VI OPET SA POREMECAJEM MENTALNIM FASISTICKIM PROTESTIMA  PONOVO  U CG TRAZITE  POTPIS DA NECETE SA CRNOGORCIMA  NIKAD VISE NECETE VLADAT SKUPSTINOM  !

COL
22.02.2022-11:58 11:58

Zbog ovakve bolesne nakane je dobro što je Bečić smijenjen jer bi on ovo bezakonje sproveo, za razliku od Bulaića koji je častan čovjek…

RIR
22.02.2022-14:34 14:34

Mali četnik jos plus p**er ,misli da je mocan da povrati fotelju svom “drugu “
A maloga Bečića slusao sam u opšt.parlamentu /7god / i vidio -dokle može “dobačiti “ a
najbolje mu odgovara ona narodna “mnogo je mačku goveđa glava “ tako da su svjesni svoje
sposobnosti i cijelo vrijeme ,malo sa crkvom,malo ljubi popove ali sve se viđelo da od demokrata
nema ama baš nista—mladi četnici sa crvenim kravatama !