Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogavac: Ideja slobode i antifašizma je u svakom od nas

Bogavac i potredsjednik Opštine Darko Stojanović, istakli su važnost obilježavanja ovog, kao i svakog drugog datuma, koji napominje na mukotrpnu borbu protiv fašizma i veliku pobjedu koja slavi ideju slobode, tolerancije i različitosti

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac ugostio je predsjednike i članove boračkih organizacija SOBNOR Crne Gore i OBNOR iz Kotora, Podgorice, Bijelog Polja i Berana. Prijem je organizovan povodom obilježavanja 125.godina od rođenja maršala Georija Konstantinoviča Žukova, u sklopu kojeg će danas u 19.00 časova biti održana Svečana akademija ,,Nikad više džizma fašizma“ u sali Centra za kulturu, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Bogavac i potredsjednik Opštine Darko Stojanović, istakli su važnost obilježavanja ovog, kao i svakog drugog datuma, koji napominje na mukotrpnu borbu protiv fašizma i veliku pobjedu koja slavi ideju slobode, tolerancije i različitosti.

“Svaka boračka i druga organizacija koja djeluje u Beranama ima podršku lokalne samouprave, kao gradske kuće, za rad i aktivnosti koje sprovodi prema svom planu. Posebnu zahvalnost dugujem gostima iz Kotora, Podgorice i Bijelog Polja koji su danas došli u Berane, kako bi zajednički obilježili ovaj dan i položili vijenac kod biste maršalu Žukovu”, istakao je Bogavac.

Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Predsjednik SOBNOR-a Crne Gore Radojica Radojević, zahvalio se opštinskom rukovodstvu i predsjedniku OBNOR-a Berane 1941-1945 Petru Labudoviću na srdačnom prijemu i izrazio zadovoljstvo “što je danas, kada se obilježava ovaj važan jubilej, u slobodarskim Beranama , gradu koji je svoj nesebični doprinos dao u borbi za slobodu u svim ratovima a pogotovo u Drugom svjetskom ratu”.

Kako je saopšteno iz te opštine, Bogavcu i predsjedniku boračke organizacije Labudoviću, predstavnici OBNOR-a iz Kotora uružili su zahvalnice za svesrdnu pomoć Opštine Berane u obilježavanju i čuvanju istorijskih datuma iz NOB-a i revolucije od zaborava.

“Prijemu su kprisustvovali: Ljubenko Borović, potredsjednika SOBNOR-a , Petar Uljarević, predsjednik OBNOR-a Kotor, Miško Senić, predsjednik OBNOR-a Podgorica, Mirko Stanić, pukovnik i predsjednik OBNOR-a Bijelo Polje, Petar Labudović, predsjednik OBONOR-a Berane, kao i drugi članovi ovih boračkih organizacija”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve