Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bjelorusija objavila spisak neprijateljskih zemalja, među njima i Crna Gora

Na listi se nalazi i Crna Gora, a osim zemalja članica Evropske unije, još 11 država – Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Australija, Kanada, Norveška, Novi Zeland, Albanija, Island, Sjeverna Makedonija, Lihtenštajn i Švajcarska

Vlada Bjelorusije odobrila je spisak, kako je navedeno, neprijateljskih zemalja, a rezolucija Savjeta ministara o tome objavljena je danas na Nacionalnom pravnom internet portalu, javlja agencija Interfaks, a prenosi Tanjug.

Na listi se nalazi i Crna Gora, a osim zemalja članica Evropske unije, još 11 država – Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Australija, Kanada, Norveška, Novi Zeland, Albanija, Island, Sjeverna Makedonija, Lihtenštajn i Švajcarska.

Kako se navodi “odluka stupa na snagu danom zvaničnog objavljivanja”.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko juče je potpisao ukaz koji ima za cilj, kako je navedeno, zaštitu nacionalnih privrednih subjekata od zaduženja sredstava sa njihovih računa na zahtjev rezidenata stranih država koji vrše neprijateljske radnje protiv bjeloruskih pravnih ili fizičkih lica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
08.04.2022-10:58 10:58

Lukasenko, se uz Putina i Vucica, odavno, bas odavno nalaze na mojoj listi neprijatelja svega ljudskog i covjecnog, na listi neprijatelja covjecanstva.
Oprem dobro, Diktatori.

Ha20
08.04.2022-12:36 12:36

Ovaj jadnik Lukasencic izasao malo na promaju ispod Putkovog repa pa i on kobajagi podrzava svoga gazdu u ubijanju i masakriranju neduznih zena ,djece, staraca koji nisu imali sansu da se brane. Nego Lukasencicu najbitnije je to da svoga brata Pizdoustog nisi proglasio neprijateljem posto ste ista sorta g*vnara. Tako su i vasa braca srbende isto ubijale neduzne ljude iz bivse Jugoslavije i izgubile sve ratove na Balkanu ali su ti bolesnici sve to okrenuli u pobjede pa su cak pobjedili i NATO pakt. Srbijancici su to breeeeee…………………….