Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši članovi SD Plav poručili rukovodstvu partije: Podnesite ostavke

Bivši članovi Opštinskog odbora Socijaldemokrata Plav poručili su rukovodstvu partije da podnesu ostavke, jer kako kažu, kada su su sebi dozvolili da izgube najjači odbor u Crnoj Gori, onda i ne trebaju da se bave politikom

Bivši članovi Opštinskog odbora Socijaldemokrata Plav poručili su rukovodstvu partije da podnesu ostavke, jer kako kažu, kada su su sebi dozvolili da izgube najjači odbor u Crnoj Gori, onda i ne trebaju da se bave politikom.

Bajraktarević

Bivši funkcioneri SD-a reagovali su nakon što je iz OO SD Plav danas saopšteno da Socilademokrate Plava, nakon napuštanja jednog broja lokalnih funkcionera, nastavljaju sa redovnim izbornim aktivnostima, ostaju najjača partija u Plavu, jer ogromna većina članstva i devet od 10 odbornika u lokalnom parlamentu snažno podržava dosadašnju politiku i daju punu podršku poslaničkoj listi Socijaldemokrata Crne Gore koja je jednoglasno utvrđena na organima partije.

“Povodom saopštenja naših bivših partijskih drugova (a uradićemo sve da ne poremetimo ljudske-međusobne odnose sa istima) želimo da njih a i širu crnogorsku javnost obavijestimo a rukovodstvo SDCG da pozovemo, da umjesto što su dolazili u Plav da nas kume i mole da se vratimo, nudili nam i kule i gradove, obećavali sve što poželimo, da zbog ovakvog načina rukovođenja partije, oni  časno podnesu ostavke, jer kada su sebi dozvolili da izgube najjači odbor u Crnoj Gori onda i ne trebaju da se bave politikom”, navode u saopštenju bivši članovi SD Plav.

Kada su u pitanju odbornici u lokalnom parlamentu,  bivši funkciineri savjetuju SD  da ipak treba bolje izbrojati, ali, kako kažu, to će se rješavati kasnije, svakako.

“Što se tiče  funkcija u izvrsnoj vlasti na opsšinskom nivou, podsjeticemo javnost ko su bila prva tri nosioca liste SD Plav koja je donijela 1538 glasova.

1. Omer Mehmedović
2. Dr Blažo  Stijović
3. Mirsad Bajraktarević

-Tim istim redosledom smo i napustili partiju. A ne sjećamo se da ste vi kada ste napustili tadašnji SDP podnijeli ostavke na funkcije koje ste tada obavljali. Ako želite lokalne funkcije, morate doći da ih uzmete. Mi da smo htjeli da ih čuvamo i dalje bi trpjeli političko nasilje koje ste htjeli da sprovedete. Funkcije su tu, ako imate podršku građana, ako imate većinu  u lokalnom parlamentu,  smijenite nas – nikakav problem, mi vas sigurno nećemo moliti da to ne uradite. Želimo vam svima sreću u daljem životu, a posebno želimo mnogo sreće budućem predsjedniku opštinskog odbora, jer poslije Omera Mehmedovića, neće mu biti lako da tu funkciju iznese”, saopštili su bivši  članoci OO SD Plav.

Podsjetimo, rukovodstvo Opštinskog odbora Socijaldemokrata u Plavu, njih 14, napustilo je partiju Ivana Brajovića jer su, kako su kazali, nezadovoljni načinom sastavljanja liste za izbor poslanika SD-a za parlamentarne izbore zakazane za 30.avgust.

Oni su pozvali i sve ostale članove plavskog odbora SD-a da učine isto.

“Zbog odgovornih funkcija koje obavljamo, javnost ćemo blagovremeno upoznati o budućim potezima”, poručuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve