Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bivša ministarka iznuđeno rješenje: Mandić i Slaven ”Rozi” se kriju iza Zdravkove apostolke

Front pokušava na sve načine da se spasi izbornog debakla, pa je stao iza Jelene Borovinić Bojović i tako potrošio njenu političku karijeru, jer je izvjesno da neće biti pobjednik

Demokratski front predao je u utorak veče odborničku listu “Za budućnost Podgorice” na čelu sa nosiocem Jelenom Borovinić Bojović, suprugom aktuelnog poslanika i potpredsjednika DNP-a Dragana Bojovića.

Osim što ima ”bračnu vezu” sa DF-om, na političku scenu stupila je 2020. godine kada je izabrana u kabinet bivšeg premijera Zdravka Krivokapića koji je tada i nju promovisao u “apostole”.

Kriza u Frontu

Kako saznajemo, Demokratski front se odlučio za Borovinić Bojović tek nakon mnogo natezanja i muke. Podrška tom političkom bloku je u padu, a posebno je bio problem kada se mjerio rejting najpoznatijeg Podgoričanina u DF-u Slavena Radunovića zvanog ”Rozi”. Istraživanje koje je rađeno za potrebe Fronta pokazalo je da bi on mogao da računa na neprijatno niskih pet do šest procenata u prilično oštroj konkurenciji na podgoričkom političkom tržištu. Probalo se i sa drugim kandidatima odnosno kandidatkinjama, pa je jedno vrijeme u opticaji bila Branka Bošnjak, ali je ona prilično lako odbila da bude dio te priče.

Rozi, Pipun i Rajo spali na ”dr. Smrt”

Front  i Andrija Mandić su onda morali da u obzir uzmu iznuđena rješenja pa se aktivirala opcija za Borovinić Bojović koja je do prije neki dan najavljivana kao potencijalni predsjednički kandidat tog bloka. Ali su iz DF-a odlučili da je sad politički “potroše”, jer je jasno da će pristojan rezultat izbora zahtijevati mnogo iznuđenih kombinacija. Borovinić Bojović je i opcija kojom se pokušava vratiti dio birača koji je otišao ka pokretu Evropa sad ili Demokratama, a vjeruje se i u podršku Crkve Srbije, jer je bivša ministarka ostala dosljedna onome što mnogi zovu vjerski fanatizam.

Zdravstveni sistem u haosu

Borovinić Bojović je tokom svog mandata od 16 mjeseci na čelu Ministarstva zdravlja imala velike probleme u funkcionisanju zdravstvenog sistema. Preuzela je dužnost u jeku epidemije nakon smrti Amfilohija, koga je neuspiješno liječila od korone, a ostaće upamćeno da je odbila tada više od 100.000 doniranih vakcina koje su upućene Crnoj Gori. Ona se tokom mandata pozivala na rezultate, pa evo donosimo njen učinak tokom koronavirus pandemije.

Do 4. decembra 2020, kada je Borovinić Bojović  postala ministarka zdravlja, od posljedica COVID-a u Crnoj Gori umrlo je 522 ljudi.

Na samom početku mandata odbila je preko 100 hiljada vakcina. Mandat joj je trajao do 28. aprila 2022. kada je izabrana 43. Vlada i do tada je umrlo 2.714 ljudi. Dakle, u toku njenog mandata umrlo je 2.192 građanina Crne Gore. U dijelu javnosti vrlo je oštro prozivana zbog ovih brojki, a Crna Gora je završila na neslavnoj listi u svijetu među šest najgorih po tom parametru. Zato su joj pojedini dodijelili nadimak “Doktorica smrt”. Tokom njenog mandata organizovan je performans ispred Ministarstva zdravlja kada su simbolično poređane cipele preminulih od korone.

Na sve ovo treba dodati i totalni haos u zdravstvenom sistemu, jer nedostaje osnovnih ljekova, a pored toga pojavljuju se svakodnevno propusti u radu pojedinih institucija. Iako Borovinić Bojović nije trenutno ministarka, njen nasljednih Dragoslav Šćekić u skoro svakom nastupu pokušava da ispod žita provuče njenu odgovornost. Neće direktno da udari na nju, već ide na one ljekare koji podržavaju Demokrate.

Bezlični nastupi i veze sa tajkunom

Borovinić Bojović je pokušala negdje u startu da lansira aferu oko respiratora, ali oko toga se ništa nije desilo, jer je očito neiskusno nasjela na nestručne zaključke njenih izabranih saradnika. Kada je krenula pandemija koronavirusa govorila je da će biti uvijek tu, u državnom zdravstvenom sistemu, ali sada je odlučila da se skloni u privatnu ordinaciju ”Natal” gdje je angažovana. Upravo ta nedosljednost, bezlični medijski nastupi i konfuzni odgovori na pitanja su njena glavna karakteristika.

Ono što Borovinić Bojović vješto sakriva od javnosti jeste njena porodična veza sa jednim tajkunom koga pripisuju DPS-u, a on je već godinama “svačiji” igrač. Taj imućni ugostitelj i njegova porodica su vrlo bliski sa bivšom ministarkom, a čak joj nerijetko dijele savjete u smislu odijevanja i javnih nastupa. Sve u svemu imali smo priliku da u 16 mjeseci mandata zaključimo da Borovinić Bojović manipulacije javnošću dobro idu. Imala je i od koga da nauči.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pitam
29.09.2022-08:18 08:18

Odobrava li crkva ove polimere i botokse

Jokic
29.09.2022-09:05 09:05

I ova cetiri svetosavca mrzitelja crne gore su svjesni da ih vise i njihov narod nece da du toliko kompromitovani da ih ni crnogorski srbi nece.Vide spas u ovoj takodje svetosavki,ali ima kod naroda odredjeno postovanje.Da imajunorimil sanse ne binoni ocu dali……

Evidence
29.09.2022-11:06 11:06
Reply to  Jokic

‘Četiri svetosavca’: na čem su pali. Na JBB, koja, kao ljekarka, nije uspjela da spasi najdražeg joj pacijenta, a kao ministarka kriva je za smrt blizu 1000 ljudi. Bili bi smiješni, da nijesu glavni krivci za tragični sunovrat države CG na svim poljima.

@@@@
29.09.2022-09:33 09:33

aaaaaaaaaaaa pa zar cemo opet da umiremo kao onda?Zar niste dovoljno unistili zsravstvo nego……

Rovca
29.09.2022-10:41 10:41

Lepa I pametna žena. Rovčani će je glasat listom!

cetinje
29.09.2022-11:49 11:49
Reply to  Rovca

Obazami si i ti “lep”ali za samar i caktar da te ne izgube BURO. Pitaj nekoga sto znaci BURO “sa stujom i bez struje”.Nja maliii njaaaa.

cetinje
29.09.2022-11:47 11:47

A “barbika”sa izloga Jelkica u svako se kolo uplekala,evo nesrecni Jole Cetnik gleda Jelkicu “ka kucka na dva zeca”a rekoste sa Slavena Radunovica “ROZI” a Slaven crn ka dzora,kao dimljena vesalica ili kolenica.Onaj nesrecni Dragan Bojovic ce opraviti kao Marko Milacic cim se ubrzo “pojavi neki kao Nikola Kandic”.

Tihomir
29.09.2022-12:25 12:25

Najveća manipulacija je što se predstavljala kao “nestranačka ličnost” i savetovala doktore “da se ne bave politikom nego zdravljem”. Mnogi su joj poverovali i naseli na praznu priču

3,14
29.09.2022-12:49 12:49

Cetinje @
Sram te bilo šoferčino ovaku damu nazivaš barbika. Idi pogledaj sebe u ogledalo etote ka da imaš 99 a ne 70. Izgleda da ima dvije decenije onu rabotu nijesi viđa bez na sliku.

Ha20
29.09.2022-23:59 23:59
Reply to  3,14

A ti ljigo iz rovaca bez struju nazivas damama sve koje imaju dvije noge posto nikada u tvom bijednom zivotu nisi vidio nista bolje od krmace….

KLEMENTINA
01.10.2022-16:31 16:31
Reply to  3,14

Ti si čoek koliko i ona dama,da se od toga umire vi bi živjeli kao kornjače.

Mimara
29.09.2022-14:04 14:04

Naročito lepa
A tek doktorka-političarka a kami i jedno i dtugo!

Walter
29.09.2022-14:40 14:40

Jelena Borovinić Bojović je sigurno “jedini” ostavljeni izbor DFu za izbore u Podgorici. Inače Borovinićka će nužno prije ili kasnije odgovarati zbog UPLAĆENIH a NEISPORUČENIH ruskih vakcina NOVI SPUTNJIK LAJT koje je kao i prethodne dogovarala sa Šefom katedre patologije čovjeka na Sečenovskom Univerzitetu(diskutabilna katedra) u Moskvi Sergeja Boljeviča rođenog u Zagrebu (angažovan u Srbiji i CG od ruske obavještajne službe kao “stručnjak” za promociju ruske medicine i saradnju za propagandu i medije ruske obavještajne službe ) izjavio je da se “sada čeka dozvola Ministarstva zdravlja da ta “nova” varijanta vakcine izađe na tržište, ako će to uopšte da se… Pročitaj više »