Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Biram Crnu Goru: Umjesto da gledamo u budućnost mi smo zaglavljeni u prošlosti

''Bili smo svjedoci scenama koje su dovele do novih podjela u Crnoj Gori''

Iz Biram Crnu Goru ističu da smo još jednom bili svjedoci scenama koje su dovele do novih podjela u Crnoj Gori i da “umjesto da gledamo u budućnost, mi smo zaglavljeni u prošlosti”.

“Nije to od juče. Ili od prošle godine. Na djelu je već nekoliko godina stalno tjeranje inata. Makar i na štetu svih nas. Sve je više političara u našoj zemlji, na obije strane, koji narod i njegove frustacije lošom ekonomskom situacijom, okreću ka nacionalizmu i netrpeljivosti- zarad sakupljanja jeftinih političkih poena i kao vječite teme za izborne kampanje” navode iz BCG.

I umjesto da pričamo o ekonomiji ili situaciji sa koronom, istuču iz BCG, svakodnevno nas zatrpavaju sa “zavisnih” i “nezavisnih” medija novim podjelama i skandalima.

Oni ističu da građanima Bara se ne mora objašnjavati kako se živi u multietničkom društvu i šta je to.

“Ovdje se ispadi, kao oni sa Cetinja, ne tolerišu, jer smo mi vaspitavani od malena da cijenimo svoje, ali i da poštujemo tuđe. Ne želimo da dijelimo ili plašimo svoje sugrađane baukom nacionalizma već da realno sagledamo ekonomsku situaciju u Baru i Crnoj Gori, a o čemu iz drugih partija ne žele da govore. Čeka nas teška zima, jer se od podjela i sukoba ne može nahraniti porodica niti se platiti računi koji dolaze svakog mjeseca. Ova sezona koja je bila pristojna, ne može da nadoknadi kompletno izgubljenu sezonu iz 2020. Naša ekonomija se nije oporavila i još uvijek je na koljenima” poručuju iz BCG.

Ono što ih još više brine je podatak da je Bar u ovom trenutku drugi po broju zaraženihkoronom u Crnoj Gori.

“Bolnica se puni velikom brzinom. Mali je broj vakcinisanih, iako nas stručnjaci upozoravaju da nam je to jedini izlaz, a vakcina konačno ima dovoljno.Trgnite se ljudi – dosta je mržnje i podjela. Dajte da pričamo o budućnosti i kako da rješavamo ekonomske probleme koji su pred nama”, kažu iz BCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve