Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bilčik-Đukanović: Crna Gora ima istorijsku šansu da napravi napredak ka EU

Đukanović je iskazao zadovoljstvo nastavkom frekventnog dijaloga koji je koristan i za Crnu Goru i za njene evropske aspiracije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Bratislavi sa Vladimirom Bilčikom, kopredsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore, koji je naveo da je stalna ocjena i realnost u Briselu i EU da Crna Gora ima istorijsku šansu da napravi napredak prema EU i da je to moguće.

On je, kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, naglasio da su ključne odluke sada u rukama Podgorice uz iskazano opredjeljenje EU da pomogne kako bi stvari krenule naprijed i svi ispunili svoje zadatke, i u Crnoj Gori, i u Evropi.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo nastavkom frekventnog dijaloga koji je koristan i za Crnu Goru i za njene evropske aspiracije.

Zahvalio je Bilčiku za pažnju koju Evropski parlament poklanja Crnoj Gori i ZB i informisao ga o ključnim prioritetima novoformirane vlade, deblokadi pregovaračkog procesa i stabilizaciji povjerenja investitora.

“Potvrdio je riješenost da se u zemlji posvetimo svojim obavezama posebno u oblasti vladavine prava kao preduslovu za istupanje u pregovaračkom procesu. Istovremeno je ukazao na potrebu samo jedne poruke iz EU koja uz to mora biti evropska, da sve zemlje ZB imaju svoje mjesto u EU i da će ga zauzeti kada ispune uslove i dostignu standarde”, ističe se u saopštenju.

Bilčik je zahvalio na jasnim i korisnim stavovima uz ocjenu da je važno da u EU dobiju argumente koji će Crnu Goru vratiti na mapu zemlje koja prednjači u integracijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve