Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bilčik: Crna Gora nije žurila ka EU posljednjih godina, neophodne stabilne, funkcionalne institucije

Kaže da je rasprava o ''Paketu proširenja'' i izvještaju za Crnu Goru u Strazburu sljedeće nedjelje prilika da se iskreno vode diskusije o tome šta treba uraditi u narednom periodu

Evropski parlamentarac Vladimir Bilčik saopštio je na 2BS forumu da moramo priznati da Crna Gora posljednjih godina nije išla previše brzo ka EU.

Upitan da li sa sigurnošću može potvrditi da će Crna Gora biti dio EU, ako ispuni sve uslove, Bilčik kaže da je odgovor jednostavan.

“Ako Crna Gora uradi sve da pridružićete se EU, ne vidim razlog zašto se to ne bi dogodilo. Ali jasno bih rekao da zemlja nije žurila ka EU u posljednjih nekoliko godina. Nažalost nijesmo vidjeli nikakav fundamentalni progres koji je potreban da bi se zatvarala pregovaračka poglavlja. To je realnost za koju vjerujem da svi dijelimo”, kazao je Bilčik.

Kaže da je rasprava o “Paketu proširenja” i izvještaju za Crnu Goru u Strazburu sljedeće nedjelje prilika da se iskreno vode diskusije o tome šta treba uraditi u narednom periodu.

Napominje da su za Crnu Goru neophodne stabilne, funkcionalne institucije, što je, dodaje, izazov sa kojim se zemlja trenutno suočava.

“Volio bih da možemo da damo datum, ali Crna Gora nije daleko od toga jer sada samo treba da počne da zatvara poglavlja”, navodi on.

Dodaje da bi voljeli da vide napredak te da su tu da pomognu.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve