Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bilateralna saradnja Crne Gore i Italije kvalitetna i sadržajna

Ministar je pukovniku Forteu čestitao postavljenje na novoj dužnosti, izražavajući nadu da će se dosadašnja izvanredna saradnja dva ministarstva dodatno unaprijediti tokom njegovog mandata

Aktuelna bilateralna saradnja Crne Gore i Italije u domenu odbrane kvalitetna i sadržajna, a ostvaren je uspjeh u okviru projekata od zajedničkog interesa koji se odnose na saradnju vazduhoplovstava i mornarica dvije zemlje, kao i školovanje crnogorskih kadeta na italijanskim vojnim akademijama, saopšteno je na sastanku ministra odbrane Predraga Boškovića i ambasadorom Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar je pukovniku Forteu čestitao postavljenje na novoj dužnosti, izražavajući nadu da će se dosadašnja izvanredna saradnja dva ministarstva dodatno unaprijediti tokom njegovog mandata.

Bošković je izrazio zahvalnost povodom sveobuhvatne i kontinuirane podrške Italije Crnoj Gori, kako u domenu sprovođenja odbrambenih reformi koje su rezultirale članstvom u Alijansi, tako i na polju integracija u Evropsku uniju.

Ministar je naglasio da će Crna Gora nastaviti snažno da promoviše NATO politiku otvorenih vrata, ističući da integracija u NATO i EU za Zapadni Balkan predstavlja apsolutni preduslov utemeljenja trajnog mira i stabilnosti.

On je upoznao sagovornika o aktuelnim odbrambenim prioritetima u pogledu pune integracije crnogorske Vojske u NATO, naglasivši posvećenost Ministarstva modernizaciji odbrambenog sektora.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar je istakao spremnost Crne Gore da podrži napore međunarodne zajednice u projektovanju stabilnosti, kao doprinosu naše države kolektivnom sistemu bezbjednosti, ali i apostrofirao značaj angažmana crnogorskih vojnika u inostranstvu u okviru unapređenja interoperabilnosti i kapaciteta vojske.

Pukovnik Forte je u odvojenim susretima razgovarao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem, generalnim direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, mr Ivicom Ivanovićem, kao i načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju i vojnu diplomatiju, Andrejem Lakićem.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve