Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

Bijelo Polje: 53 člana SNP-a vratilo partijske knjižice

Na ovaj način je nastavljeno osipanje članstva SNP-a, nakon što je prije nekoliko dana, 50 članova i aktivista prethodnog Opštinskog odbora SNP Kotor, vratilo članske karte

Članovi i aktivisti Opštinskog odbora SNP Bijelo Polje, njih 53, vratili su danas članske karte. Dopis o odluci upućen je predsjedniku SNP-a Vladimiru Jokoviću.

Ilustracija

Na ovaj način je nastavljeno osipanje članstva SNP-a, nakon što je prije nekoliko dana, 50 članova i aktivista prethodnog Opštinskog odbora SNP Kotor, vratilo članske karte.

“Zbog vjere u istinu, solidarnost i pravdu i ne želeći da na bilo koji način učestvujemo u poništenju svega onoga čime smo se ponosili pripadajući Socijalističkoj narodnoj partiji – vraćamo članske karte i zahtijevamo da nas izbrišete iz evidencije članstva SNP”, navodi se u saopštenju sada već bivših članova i aktivista SNP-a.

Tvrde da im je SNP bio druga kuća.

“Prolazili smo golgotu, dijelili i dobro i zlo, ali je danas od tog SNP ostalo samo ime. Zato nama tu više nije mjesto.Iza nas su godine nesebičnog žrtvovanja za SNP i zato ne možemo ostati nijemi na urušavanje temeljnih principa i vrijednosti na kojima je osnovana partija. Duboko vjerujemo da privatizacija partije, vanstatutarno djelovanje i prevare ne treba da budu lična karta SNP-a”, navode oni u saopštenju.

Dodaju kako se, od zadnjeg Kongresa, djelovanje SNP pretvorilo u sve ono protiv čega smo se decenijama borili.

“SNP koji svoje članove dijeli na podobne i nepodobne ne može da mijenja Crnu Goru na bolje. SNP koji žigoše i jezikom uvreda govori o onima koji su bili simbol naše partije ne može biti naša kuća. SNP koji okreće leđa osnivačima partije ne može da ima budućnost. Kao što se borimo protiv privatizacije Crne Gore od uskog broja ljudi, tako isto ne možemo pristati na privatizaciju SNP-a od onih kojima su lični interesi jedina vodilja u politici”, navode članovi i aktivisti SNP-a koji su vratili članske karte.

Kako dodaju, rezultat takve politike je ulazak u koaliciju Ključ, protiv koje je gotovo plebiscitarno bio čitav tadašnji Izvršni odbor u Bijelom Polju, ali je tadašnji i sadašnji predsjednik OO Bijelo Polje bezbrižno glasao na Glavnom odboru za koaliciju Ključ, da bi bio podoban rukovodstvu u Podgorici, a ne bazi u Bijelom Polju.

“Ispravnost politike rukovodstva partije i njihovih pulena u Bijelom Polju najbolje je pokazana na zadnjim lokalnim izborima kada je Jokovićeva verzija SNP-a sastavljenog od podobnih, dovela do pada sa sedam na dva odbornička mandata što je istorijski minimum. I ta dva mandata bila su, shodno politici „podmlađivanja“, rezervisana za one „nezamjenjive“- višedecenijske odbornike”, navode oni.

Napominju kako se SNP  pretvorio u svoju suprotnost – fingirane sjednice opštinskih i glavnog odbora, nestatutarne odluke, zaobilaženje mišljenja članstva, progon neistomišljenika, čime se partija začaurila i postala vlasništvo par ljudi vođenih gramzivim ambicijama i ličnim interesima.

“Da stvar bude još gora upravo je predsjednik partije Vladimir Joković imao dva izborna obećanja – jedinstvo SNP-a i podmlađivanje stranke. „Jedinstvo“ partije se ne obezbjeđuje forsiranjem jednoumlja i protjerivanjem svih onih koji neće da bespogovorno i poslušno prate politiku koja sve više liči na ono protiv čega smo se borili svih ovih godina. Iskrenost obećanja o ostvarivanju „jedinstva“ dokazane je brzopoteznim raspuštanjem članstva – tj. svih opštinskih odbora u Crnoj Gori, pod obrazloženjem da su nelegitimni, jer im je istekao mandat, ali su tako „nelegitimni“ bili legitimni da Jokoviću završe posao na Kongresu. „Podmlađivanje“ se najbolje vidi u Bijelom Polju gdje SNP vode oni koji su u odborničkim klupama skoro 30 godina”, zaključuju u saopštenju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve