Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

BIĆE HRIŠĆANIN OD NJEGA Mićović priznao da se bavi politikom, možda progovori i o pedofiliji i ratnohuškanju?

Ova organizacija laganjem javnosti već duži niz godina pokušava da sakrije svoje političke aspiracije, iako je svima jasno da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), prije svega njihov najprofitabilniji ogranak Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP), aktivno uključena u politiku.

Šef crnogorskog ogranka Svetosavskog kulta krvi i tla, koji se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC), Joanikije Mićović konačno je odlučio da razbije ”svetu” tradiciju iznošenja laži, obmana i manipulacija koja je decenijama zastupljena u ovoj organizaciji.

Mićović je za promjenu odlučio da juče kaže istinu, pa je priznao da se njegova organizacija miješala u politiku pred prošlogodišnje izbore.

“Mi smo se umiješali onda kada se politika umiješala u život Crkve do te mjere da su vlasti htjele da oduzmu svetinje”, rekao je visoki funkcioner SPC u svom izlaganju nakon osvještanja crkve u selu Glavaca, kod Berana.

Ovo je bilo možda i prvo priznanje da se SPC bavi politikom koje je došlo sa ovako visoke adrese.

Podsjetimo, ova organizacija laganjem javnosti već duži niz godina pokušava da sakrije svoje političke aspiracije, iako je svima jasno da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), prije svega njihov najprofitabilniji ogranak Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP), aktivno uključena u politiku.

To je bilo posebno očigledno pred prošlogodišnje izbore kada je ova organizacija bila veoma aktivno uključena u izbornu kampanju, kada je sadašnji šef crnogorske filijale Joanikije čak snimio predizborni spot!?

Međutim, samo što je izgovorio istinu, Mićović se u istom govoru vratio staroj navici laganja ”obećavši da se Crkva neće miješati u političke procese”. S obzirom da su čitava Vlada i gotovo sve stranke vlasti tijesno povezane sa SPC, jasno je zašto se ova izjava u startu može okarakterisati kao laž.

Ali ostaje nada da će Mićović kada mu se omaklo da izgovori istinu, progovoriti o prikrivanju slučajeva pedofilije unutar Srpske pravoslavne crkve, ratnohuškačkim poduhvatima 90-ih, krađi državne imovine i sličnim kriminalnim radnjama. Ako progovori o tome i prizna nepočinstva SPC, možda  nekad i stvarno postane hrišćanin.

Podsjetimo, SPC je organizacija koja ideološki stoji iza većine zločina koji su se desili na prostoru bivše SFRJ. Takođe treba podsjetiti da je u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran  predmet na osnovu podnijete krivične prijave od strane NVO Montenegro International, a protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i Joanikija zbog navodnog prikrivanja slučajeva pedofilije unutar Srpske pravoslavne crkve.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BIĆE HRIŠĆANIN OD NJEGA Mićović priznao da se bavi politikom, možda progovori i o pedofiliji i ratnohuškanju? – CG Vijesti
02.08.2021-07:15 07:15

[…] Aktuelno […]

Neko tamo
02.08.2021-07:52 07:52

Kad DPS dozvoli 2 tajkuna od kojih je jedan glup da preko njih dodje do srpske okupacije crne gore od strane srbije srba i njihove crkve zasto

Misko kesedzija i zeljko govedo su stvorili dritana i uru i oni odlucuju o uri a znamo da je zahvaljujuci uri srpstvo u crnoj gori procvjetalo a dalo vjetar u ledja srpskom svetu
Misko kesedzija i zeljko govedo su jedini koji su preko vijesti i ure kupili glasace i narod koji pripada crnogorskom bloku

Neko tamo
02.08.2021-07:53 07:53

Bradati majmun ce brzo za srbiju

Neko tamo
02.08.2021-07:56 07:56

Da smo miska kesedziju i zeljka goveda stavili iza resetaka nista se ovo ne bi dogodilo u ovih godinu dana
Njih 2 su stvorili dritana i uru