Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bez većine za razrješenje sekretarke SO Kotor Duške Banićević

Vladajuća koalicija u Kotoru, koju čine koalicija Za budućnost Kotora, Demokrate i GP URA, danas nisu imali potrebnu većinu za razrješenje sekretarke SO Kotor, Duške Banićević i imenovanje VD sekretara SO Kotor zbog čega je sjednica lokalnog parlamenta na kojoj je Banićević trebala da bude razriješena dužnosti i imenovan VD predsjednik, prekinuta

Vladajuća koalicija u Kotoru, koju čine koalicija Za budućnost Kotora, Demokrate i GP URA, danas nisu imali potrebnu većinu za razrješenje sekretarke SO Kotor, Duške Banićević i imenovanje VD sekretara SO Kotor zbog čega je sjednica lokalnog parlamenta na kojoj je Banićević trebala da bude razriješena dužnosti i imenovan VD predsjednik, prekinuta.

Odbornik SNP, Ljubenko Borović je u ime kluba odbornika partije koju zastupa i Nove srpske demokratije, zatražio da se četvrta tačka dnevnog reda-Predlog Rješenja o imenovanju v. d. sekretarke Skupštine opštine Kotor, povuče sa dnevnog reda do konačnog usaglašavanja i dogovora na nivou koalicije “Za budućnost Kotora”.

Isti zahtjev, ali i da se povuče predlog Rješenja o razrješenju sekretarke Skupštine opštine Kotor, imala je, u ime kluba Građanskog pokreta URA, odbornica Ljiljana Popović Moškov.

Ona je kazala da je bila svjedok i da zna kakvi su sve pritisci rađeni kako bi dosadašnja sekretarka lokalnog parlamenta Dušanka Banićević podnijela ostavku.

“Zgrožena sam tim postupcima. Na sekretarku Banićević, odnosno njen rad, niko od odbornika do sada nije imao pritužbu. Ljude treba smjenjivati u slučaju kada svoj posao ne rade kako treba ili ga zloupotrebljavaju, što sa sekretarkom Banićević nikada nije bio slučaj”, poručila je Popović Moškov.

Ona je naglasila da je neshvatljivo da se u Kotoru, posebno danas, u preduzećima koja se suočavaju sa brojnim problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, nije mogla naći osoba koja bi ovaj posao obavljala na adekvatan način.

“Možda je kod vas pobuda za ovu tačku dnevnog reda bila drugačije prirode, možda iz kvote vaše koalicije, ali kod nas u URI, situacija je sasvim jasna. Nećemo glasati za Predlog Rješenja o imenovanju v. d. sekretarke Skupštine opštine Kotor, jer ne pristajemo na popunjavanje radnih mjesta u našoj opštini dovođenjem kadrova izvan Kotora”, poručila je Popović Moškov.

Prije glasanja za predlog odbornice Popović Moškov (URA) da se danas ne raspravlja o Predlogu Rješenja o imenovanju v. d. sekretarke Skupštine opštine Kotor, pauzu je zbog mogućeg dogovora u vladajućoj koaliciji, tražio odbornik Nove srpske demokratije, Željko Knežević.

Nakon pauze, a prije ponovljene prozivke odbornika za utvrđivanje kvoruma, odbornik Knežević je pojasnio da je sekretarka Banićević podnijela ostavku na tu funkciju u novembru prošle godine, a poznato je, kaže, da se novi v.d. sekretara ne može izabrati dok se ne razriješi stari.

“Ovdje se radi o tome da u koaliciji nema dogovora oko novog sekretara gradskog parlamenta i zato tražimo odlaganje ove tačke dnevnog reda dok se ne postigne dogovor. Ukoliko predlagač, odnosno predsjednica SO Kotor ili bilo ko drugi, želi nametati političku silu i sprovoditi samovolju, neka traži podršku od DPS-a, jer je u nama neće imati”, naveo je Knežević.

Knežević je kao paradoks naveo primjer, da je na prošloj sjednici SO Kotor, na zahtjev DPS-a sa dnevnog reda sklonjena tačka koja se tiče Savjeta za saobraćaj, a da se danas ne želi izaći u susret koalicionim partnerima sa kojima se vrši vlast.

“Naš odbornički klub, zbog svega navedenog, neće glasati za ovu tačku dnevnog reda, a u slučaju da se izglasa, neće prisustvovati raspravi i glasanju za izbor v.d. sekretara gradske skupštine”, poručio je Knežević.

On je informisao odbornike da je portal “Vijesti” u subotu veče objavio tekst u kojem se od strane neimenovanog izvora navodi da su predstavnici koalicije “Za budućnost Kotora”, konkretno on i odbornik Ljubenko Borović (SNP), protiv razrješenja sekretarke skupštine, uz konstataciju da se radi o “podmetačini”.

U međuvremenu je ponovnom prozivkom kostatovano da sjednici prisustvuje 14 od odbornika, te da ne postoji kvorum za punopravno odlučivanje odbornika u skupštini, nakon čega je predsjednica SO Maja Mršulja prekinula sjednicu.

Ona je kazala da će u roku od tri dana biti sazvan kolegijum predsjednika skupštine, radi dogovora o datumu nastavka pete sjednice SO Kotor.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve