Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bez konsolidacije proevropskog bloka jačaće retrogradne snage

Iz Liberalne partije su apelovali na glasače i simpatizere liberala u Herceg Novom da izađu na izbore i podrže Evropski tim za Herceg Novi, kao jedinu opozicionu opciju na lokalnim izborima u tom gradu.

Bez konsolidacije proevropskog bloka u Cmoj Gori jačaće retrogradne snage, ocijenilo je Predsjedništvo Liberalne partije. Kako je saopšteno iz LP, Predsjedništvo je analiziralo aktuelnu političku situaciju i konstatovalo da je ona veoma složena od izbora nove vlasti i da izvršna i zakonodavna vlast, zbog problema i sukoba unutar vladajuće koalicije, gotovo da ne funkcionišu.

“Zbog njihovih udara na sudsku vlast, i ta grana vlasti je potpuno neaktivna i dominantno u v.d. stanju, pa i ne vrši svoje redovne dužnosti shodno zakonima i Ustavu”, kazali su iz LP.

Na sjednici su, kako dodaju, konstatovani pokušaji urušavanja temelja suverenosti i stabilnosti Cme Gore i obesmišljavanje njenih osnovnih vrijednosti i principa, postignutih i utemeljenih od obnove nezavisnosti.

“Pružena je podrška za građanske proteste i pokrete koji su digli glas protiv sulude politike Vlade i usvajanja anticmogorskih i neustavnih akata, što su građani ovoga puta spriječili. To je još jedan sjajan doprinos demokratiji u Crnoj Gori, istakli su u LP.

Ukazali su na nekoordinisanost građanskog, proevropskog bloka, koji se “još uvijek nije konsolidovao i dao pravi odgovor uz nerazumijevanje onoga što se dešava u Crnoj Gori”.

“Na taj način daje se vjetar u leđa retrogradnim snagima.To je posebno vidljivo po lokalnim izborima u Herceg Novom, na kojima neće aktivno učestvovati liberali, patriotski i komitski pokreti, stranke hrvatske manjine, ali ni SDP”, naveli su u LP.

Kako dodaju, s drage strane su na okupu sve dominantno anticmogorske i nacionalističke snage okupljene u nekoliko kolona. Smatraju da odgovornost za izostanak objedinjavanja procrnogorskih i građanskih snaga leži u najjačoj partiji bloka, DPS, pa i posljedice čina koji uskraćuje veliki broj suverenističkih glasova. I pored toga, apelovali su na glasače i simpatizere liberala u Herceg Novom da izađu na izbore i podrže Evropski tim za Herceg Novi, kao jedinu opozicionu opciju na lokalnim izborima u tom gradu.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve