Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bez Borovinić Bojović na konsultativnom saslušanju, Pavićević: Dočekuje delegaciju Fajzera

''Odavno je znala kad će delegacija Fajzera da dođe, ne dolaze iz Bijelog Polja. Ovo je čista farsa''

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović nije došla na konsultativno saslušanje Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje zbog toga što su joj, kako je rekao predsjednik ovog odbora Srđan Pavićević, “iskrsle neodložne obaveze”, navodeći da nezvanično saznaje da je razlog doček delegacije kompanije Fajzer povodom isporuke vakcina protiv koronavirusa.

Teme današnjeg konsultativnog saslušanja su “Odluka o mreži zdravstvenih ustanova” i “Aktuelna epidemiološka situacija u Crnoj Gori”.

Na saslušanje pozvani su Borovinić Bojović, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i vršilac dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić. Umjesto ministarke zdravlje u Skupštini je državna sekretarka u tom resoru Anka Vukićević.

Poslanica Lidija Kljajić (DPS) rekla je da je vrijeđa odsustvo ministarke zdravlje, jer je tema njeno konsultativno saslušanje.

“Vrlo su bitne ove dvije teme za nas, a za ministarku izgleda da nisu što ona potvrđuje svojim odsustvom i rada u mjesecima iza nas. Uvijek joj je bila politika ispred struke, na svakom koraku je to isticala, kao i danas. Privatne zdravstvene ustanove, koje su spasile Ministarstvo zdravlja u godini pandemije i javno zdravstvo, umjesto zahvalnice dobile su raskid ugovora, a to je ministarka danas trebalo da razjasni. U jučerašnjem danu kada imamo 145 novoboljelih i više od 800 aktivnih slučajeva ministarka se odvažila da ne dođe i ja je osuđujem”, ocijenila je Kljajić.

Predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Srđan Pavićević (CIVIS) je rekao da su njene primjedbe na mjestu, ali je dodao da nezvanično saznaje da Borovinić Bojović danas dočekuje delegaciju kompanije Fajzer kako bi se napravio dogovor za isporuku vakcina.

“Mislim da je to vrlo ozbiljna stvar, dalje ne mogu da komentarišem u ime ministarke”, naveo je on.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković ocijenila je da današnje konsultativno saslušanje gubi smisao jer ministarka nije tu.

“Možda bih se iznenadila da je došla. Mi smo spremni da sačekamo, ali da se ispoštuje suština. Odavno je znala kad će delegacija Fajzera da dođe, ne dolaze iz Bijelog Polja, pa smo u odnosu na to mogli da zakažemo datum za kontrolno saslušanje. Ovo je čista farsa i nadam se da ovo neće dopustiti”, rekla je ona.

Pavićević je citirao poslovnik i rekao da nije obavezan onaj ko je pozvan na konsultativno saslušanje da dođe, dok je za kontrolno saslušanje obavezan da dođe onaj ko je pozvan.

“To je norma sa kojom se lično ne slažem, ali kao takva postoji”, rekao je on.

Vukićević je kazala da ima razumijevanja za komentare, ali ona ne bi danas bila u Skupštini da odredbe poslovnika nisu takve da nije obavezno prisustvo ministarke.

“Ona izražava žaljenje i vjerujte da je njeno odustvo opravdano, a javnost će biti upoznata sa rezultatom rada i razlogom odsustva”, najavila je ona.

Pavićević je naveo mogućnost organizovanja kontrolnog saslušanja Borovinić Bojović u septembru.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bez Borovinić Bojović na konsultativnom saslušanju, Pavićević: Dočekuje delegaciju Fajzera – CG Vijesti
28.07.2021-13:53 13:53

[…] Aktuelno […]

tantal
28.07.2021-14:06 14:06

Pa sta fali neće tu borovinicku niko čerecit na saslušanju, dug je dan. Mora da je proradio tajni crnogorski gen dok se lako zamara.