Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bešlin: SAD dozvolile Vučiću da razori Crnu Goru iako je članica NATO

On je kazao da onog momenta kada je nestala ta podrška, naročito nakon dolaska Kristofera Hila za američkog ambasadora, Vučiću je počela da jača podrška SAD koje, kako je istakao Bešlin, sve više mijenjaju svoj odnos prema Kosovu, BiH i naročito Crnoj Gori

Istoričar Milivoj Bešlin je ocijenio da predsjednika Srbije Aleksandar Vučića danas najveću podršku ima od Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

„Merkel je s vlasti otišla rečenicom podrške Vučiću u Beogradu, rekavši da je on političar koji drži riječ. Olaf Šolc je posjetio Beograd i poslao neke vrlo oštre poruke da Srbija ne prati evropsku agendu ne samo u vanjskoj nego i u unutrašnjoj politici, da se de facto odustalo od evrointegracija“, podsjetio je Bešlin.

On je kazao da onog momenta kada je nestala ta podrška, naročito nakon dolaska Kristofera Hila za američkog ambasadora, Vučiću je počela da jača podrška SAD koje, kako je istakao Bešlin, sve više mijenjaju svoj odnos prema Kosovu, BiH i naročito Crnoj Gori.

„Kao supstitut za fleksibilniji odnos Srbije prema Zapadu Vučiću je na neki način dozvoljeno da razori Crnu Goru, odnosno njene institucije, da preuzme njen ured bezbjednosti i od nje napravi koloniju, što SAD mirno gleda iako je Crna Gora članica NATO“, naglasio je Bešlin.

Prema njegovim riječima, nigdje kao na Zapadnom Balkanu SAD ne ide u korist ruskih interesa.

„Politika SAD je puna iluzija da će pridobiti velikosrpstvo ako mu dozvoli da žandariše u regionu. Svaka velikosrpska politika kojoj dopustite da se razmaše nužno će završiti kao rusofilska“, poručio je Bešlin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trajko
14.03.2023-19:27 19:27

No i tome se bliži kraj,evo noćas veliki protest studenata u Beograd, kao uvertira za petak. Dominira pjesma:”Vučiću Šiptaru izdao si Srbiju”. Tako da se on o svojem jadu zabavio, pa da ako malo prodišemo.

Tara
14.03.2023-20:27 20:27

Politika srbije..se strahovito umijesala u unutrasnjost suverene drzave CG..a ovo zlo citavo vrijeme je podrzava Merkel..Bajden-Trumf..Zbog cega??
Kako moze Bajden da podrzava Zelenskog..od agresora Putina..a na drugu stranu podrzava Putina za unistenje..BH-Kosova i CG..Neka mi to neko objasni..Treba uputiti protesno pismo..jer je ovo nevidjeni napad na jednu suverenu drzavu CG..Dritan..je CG..toliko ugrozio..podvalio..prodao i ekonomski unistio..zajedno sa srbijanskim popovima Zdravkom..Cetnik sad..Jokanom..Becicem.. Ovo je katastrofa..Mi se moramo braniti..od ovih ambasada..kao sto je francuska -americka..a i pomalo engleska..Zasto mi moramo ovo ponizenje trpjeti,,ovo je sramno..nacisticki..fasisticki..