Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bešić: DPS nije razumio poruku iz 2020, Evropa sad i DF imaju najviše razloga za zadovoljstvo

Prema njegovim riječima, pokret Evropa sad ima najviše razloga za zadovoljstvo

Politički analitičar Miloš Bešić u kazao je za TVCG da je izvjesno da DPS sa svojim koalicionim partnerima nema razloga za slavlje, ali i da Demokratska Crna Gora mora promijeniti komunikacionu strategiju. Najviše razloga za zadovoljstvo, prema njegovim riječima, imaju Pokret Evropa Sad (ES) i Demokratski front (DF).

“Od 2020. godine na nivou Crne Gore DPS ide ka veoma jasnoj erozoji. Očigledno je da nijesu razumjeli poruku od 2020. Umjesto da gubitak vlasti dožive kao neku vrstu poruke, oni su nastavili sa zaoštravanjem i ovo su rezultati tog zaoštravanja. Jasno je da takva priča podjela i zaoštravanja ne doprinosi nikakvoj dobrobiti, već jača drugu stranu. Ako nastave istim tempom, i ako nastave istom strategije ova erozija će se nastaviti”, ocijenio je Bešić.

Prema njegovim riječima, pokret Evropa sad ima najviše razloga za zadovoljstvo.

“Ne samo u Podgorici, nego i u ostalim opštinama. To nam govori da biračko tijelo u Crnoj Gori reaguje veoma dobro na nove aktere, uslijed nezadovoljstva starim akterima. I dobro reaguje na nova lica”, kazao je Bešić.

Dodaje da ni Demokrate nemaju razloga za zadovoljtsvo.

“Rezultat u Podgorici je razlog da oni promisle šta rade, očigledno je da nešto moraju da promijene. I ukupan je rezultat poruka da promijene strategiju političke komunikacije, jer ako nastave ovako i oni to će se kretati u pravcu dalje erozije”, ocijenio je Bešić.

Dodao je da DF ima razloga za slavlje, prije svega zbog Budve, ali i drugih opština.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve