Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bećirović: URA DF-u služi kao trojanski konj za ostvarivanje ujediniteljskog projekta

Pokušajima da se nezakonito izbjegne široko učešće javnosti samo se ulazi i u formalnopravne propuste, a time Crna Gora uvlači u još jedan krug problema i blamiranja pred međunarodnim partnerima, rekao je Bećirović

Takozvana javna rasprava o izmjenama zakona koji se odnosi na tužilaštvo je nezakonita, jer se ne sprovodi u skladu sa Uredbom o sprovođenju javne rasprave. Naime, suprotno navedenoj Uredbi koju je donijela Vlada Crne Gore, nije bilo nikakvog javnog poziva objavljenog na stranici Ministarstva i portalu e-uprave i, najkomičnije, “sprovodi” se bez javno objavljenog nacrta dokumenta o kome se raspravlja, već se taj dokument dostavlja “na ruke” po slobodnoj procjeni, saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokrata Nermin Bećirović.

“Koji će biti okrugli stolovi i kad, ko će u njima učestvovati, te kakva je, u krajnjem, to javna rasprava bez elementarnih informacija o predlagaču i, nevjerovatno, bez dokumenta o kome se raspravlja? Zašto se i dalje kriju imena “domaćih eksperata” koji su radili na tekstu nacrta Zakona?”, pita Bećirović.

Na kraju, dodaje, u javnosti se govori da je ovo o čemu se raspravlja “nacrt” Zakona.

“Ako je tako, pretpostavljamo da ga je morala utvrditi Vlada, a definitivno nije. Ako je tako, “raspravlja” se o neformalnom dokumentu”, navodi Bećirović.

Prema njegovim riječima, izgleda da vladajuća većina opet nije izvukla pouke iz prvog mišljenja Venecijanske komisije.

“Pokušajima da se nezakonito izbjegne široko učešće javnosti samo se ulazi i u formalnopravne propuste, a time Crna Gora uvlači u još jedan krug problema i blamiranja pred međunarodnim partnerima. Očigledno da su nažalost prijetnje DF urodile plodom i da je konačno preuzeo potpunu kontrolu nad Vladom, a da mu URA služi samo kao trojanski konj za ostvarivanje ujediniteljskog projekta o kojem Vulin intezivno priča u poslednje vrijeme”, zaključuje Bećirović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve