Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bećir Vuković: Krivokapić je vjernik prve i druge familije

U prvom javnom istupu Vuković, čije je imenovanje za predsjednika žirija izazvalo brojne kontroverze, je kazao da ne vjeruje Krivokapiću i povezao ga je sa mafijom

Književnik Bećir Vuković, koga je Skupština Crne Gore prošle sedmice izabrala za predsjednika žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, u autorskom tekstu za portal blizak vrhu Srpske pravoslavne crkve Vidovdan, optužio je premijera Zdravka Krivokapića da je “vjernik prve i druge familije”.

U prvom javnom istupu Vuković, čije je imenovanje za predsjednika žirija izazvalo brojne kontroverze, je kazao da ne vjeruje Krivokapiću i povezao ga je sa mafijom.

“Katnić htio da uhapsi Krivokapića. Ali, nije dala prva familija. Dobro, de, nećemo ga hapsiti, uzvratila je druga familija. To je smisao odgovora premijerovog na televiziji druge familije. Kakva sprdnja mafije, ne sa Katnićem i Krivokapićem, već sa narodom. Jer, ovaj dvojac dolazi iz istog mentalitetskog kalupa”, navodi se u tekstu Vukovića na portalu pod kontrolom Irineja Bulovića, portparola Srpske pravoslavne crkve.

Autorski tekst Vukovića uslijedio je nakon serije tekstova tog portala u kojem se Krivokapić optužuje za izdaju zbog činjenice da nije potpisao temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Kako piše Vuković, komentarišući Krivokapića, “sa takvim mentalitetom ne možete se ni sprdati”.

“Krivokapić i Katnić su glumci koji žive određenu ulogu. Ko više može da gleda intervjue sa Krivokapićem. Niste sreli čovjeka koji toliko objašnjava sebe drugima. Djeluje kao potpuno nerealna osoba. Imao bi tu posla Gogolj, i slični plastični hirurzi. Što će reći da su Crnogorci loši realisti. Zaista, rijetko sretamo -realnog čovjeka”, piše Vuković koji je poznat kao veliki pobornik kvislinškog četničkog pokreta Draže Mihailovića.

Kad je sa Krivokapićem počeo intervju, kako navodi Vuković, “izašao sam sa intervjua”.

“Kao kad u pozorištu izađete sa predstave. U sličnim situacijama izlazi se natraške”, nastavio je u književnom tonu Vuković pri tom ne štedeći uvrede na račun Krivokapića.

“Realniji je onaj Gogoljev junak bez nosa. Ono što je dobro u vezi Krivokapića jeste što utvrđuje narod da takve “političare” treba mijenjati ko maramice. Obavezno ne dovoditi u vezu nos i maramicu. Krivokapić kao da je napravljen u nekom ritualu. Pomalo se njega i stidite. Stidite, zato što ste i vi učestvovali u pravljenju toga profila. Kao što se onaj rabin stidi svoga majstorluka, to jeste – golema”, zaključio je Vuković u svom uratku.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
17.06.2021-08:41 08:41

Ista ste .ovna!I ti i on.Ti polupismeni pjesnik a on nepismeni intelektualac.Sve u svemu nista roba.

Evidence
17.06.2021-12:30 12:30

Kakav nikogović. Razbacuje se erudicijom, a krajnji domet mu je Dražin šinjel i Justinova mantija.