Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Zdravstveni sistem ogledalo jednog drustva

Opština Budva je, kako tvrdi Bečić, za četvorogodisnji mandat izdvojila ukupno 315 000 eura za zdravstenu zaštitu

Zdravstveni sistem je ogledalo jednog drustva, i mi kao društvo moramo mu posvetiti mnogo više pažnje i izdvojiti mnogo vise krucijalnih ulaganja, navela je kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste „Dragan Krapović – Budva je naša nacija- Demokrate- Demokratska Crna Gora“ Anđela Bečić – reagujući na izjavu Marije Mališić Korać.

Bečić: Zdravstveni sistem ogledalo jednog drustva

“Kao odbornica Demokrata u lokalnom parlamentu, krajem 2018. godine sam podnijela Predlog da se u Plan uređenja prostora i investicija za 2019. godinu uvrsti renoviranje Doma zdravlja Budva, tačnije pedijatrije, što je naišlo na pozitivan odgovor i projekat je realizovan. Međutim, moram napomenuti da je tada klub odbornika DPS-a glasao protiv ovakvih ulaganja. Iako je u nadležnosti Ministarstva zdravlja, Opština Budva je pokazala spremnost da pomogne u sanaciji Doma zdravlja jer se na taj način ostvarila dobrobit za cijelokupnu zajednicu. U pomenutom promotivnom videu govori se samo o tom projektu”, kazala je ona.

Opština Budva je, kako tvrdi Bečić, za četvorogodišnji mandat izdvojila ukupno 315 000 eura za zdravstenu zaštitu.

“Svakako novčana sredstva treba da budu još značajnije uvećana, međutim prioritet Opštine Budva bio je vraćanje oko 25 miliona eura dugova. Za taj novac smo mogli imati bolnicu koja bi mogla odgovoriti zdravstvenim potrebama na teritoriji naše opštine. Takođe, dok državni budžet iznosi 2 600 000 000,00 eura postavlja se pitanje koliko od tog novca je dato Budvi i budvanskom Domu zdravlja”, kazala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve