Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Zadovoljstvo što se u svijetlu demokratskih promjena u Crnoj Gori politički dijalog vratio u parlament

Bečić je iskazao zadovoljstvo činjenicom da se u svijetlu demokratskih promjena u Crnoj Gori politički dijalog vratio u parlament

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić učestvovao je danas na desetom, jubilaranom To be Secure foruma (2BS), koji je u organizaciji Atlantskog savjeta održan u Podgorici.
Govoreći u okviru panela Crna Gora na raskršću – Montenegro at the crossroads, Bečić je iskazao zadovoljstvo činjenicom da se u svijetlu demokratskih promjena u Crnoj Gori politički dijalog vratio u parlament.

On je istakao da će nova demokratska većina ostati dosljedna svom strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju i u tom kontekstu naglasio da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan i kredibilan partner NATO saveza.

”Ocijenivši da poruke iz Sporazuma tri koalicije pokazuju da u crnogorskom parlamentu postoji konsenzus oko pitanja evropskih integracija, Bečić je naglasio će fokus rada nove parlamentarne većine biti na zatvaranju pregovaračkih poglavlja, kako bi Crna Gora bila bliža članstvu u Evropskoj uniji, što bi u konačnom donijelo dobrobit građanima”, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Tokom izlaganja, Bečić je poseban akcenat dao je unapređenju i jačanju regionalne saradnje, navodeći da je intenziviranje saradnje na svim nivoima od zajedničkog interesa, jedan od prioriteta spoljne politike.

On je naglasio da stabilni dobrosusjedski odnosi predstavljaju temelj napretka i prosperiteta Zapadnog Balkana i da Crna Gora, kao konstruktivni učesnik brojnih regionalnih inicijativa, treba da doprinese očuvanju stabilnosti u regionu.

”Forum je bio prilika da Bečić upozna učesnike sa prioritetima novog saziva Skupštine, uz ocjene da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, sa posebnim akcentom na reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva”, navodi se u saopštenju.

Na desetom, jubilarnom To Be Secure Forumu, između ostalih, učestvovali su i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, predsjednik Slovenije Borut Pahor, predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, kao i pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Dejvid Katler.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve