Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić zadovoljan rezultatima, pa prozvao Abazovića

Ko je dobacio antidemokratske loptice i ko je odgovoran – oni koji nisu htjeli da stave potpis na kandidaturu Lekića… Šta se desilo – gospodin Abazović je izašao sa pregovora i nakon toga upoznao nas da mu, citiram, neće potpisati da Lekić bude premijer jer je to zamka

Insistirali smo sedam dana da se stave potpisi na kandidatu lidera Demos-a Miodraga Lekića za mandatara, rekao je lider Demokrata Aleksa Bečić. Poručio je da su mehanizam predsjedniku države Milu Đukanoviću vratili “oni koji su odbili da stave potpis da Lekić bude mandatar”.

“Sada vidite i zaključite – gdje vodi i do čega dovodi politika konstantnog ucjenjivanja, blefiranja, uslovljavanja i odbijanja da ono što kažete i potpišete”, rekao je Bečić aludirajući na odbijanje GP URA-e da stave potpis na kandidaturu Lekića za mandatara.

Istakao je da su danas posvjedočili da dobacivanje antidemokratskih loptica učinjela da “imamo ovakvo postupanje predsjednika države.

“Đukanović nije imao ustavnih smetnji da da mandat Lekiću. Ali, da li sam očekivao od čovjeka koji je naš oponent, naravno da nisam. Zato sam insistirao evo sedam dana da se stave potpisi i onemogući antidemokratski manevar koji nije u skladu sa Ustavnom”, smatra Bečić.

Lider Demokrata istakao je da su “iz najbolje namjere insistirali na potpisima”.

“Ko je dobacio antidemokratske loptice i ko je odgovoran – oni koji nisu htjeli da stave potpis na kandidaturu Lekića… Šta se desilo – gospodin Abazović je izašao sa pregovora i nakon toga upoznao nas da mu, citiram, neće potpisati da Lekić bude premijer jer je to zamka. Za koga je to zamka?”, rekao je Bečić.

“Gle čuda, juče nisu htjeli, a sad, nakon manevra Đukanovića hoće da stave potpise… Vrijeđa li to našu inteligenciju. Zaista sve mora da ima granice”, dodao je Bečić.

Ocijenio je i da su nabacivanja “antidemokratski loptica jasna”.

“Jednima odgovara da ova vlada u tehničkom mandatu nastavi i de dalje ka narednim izbornim procesima, a sa druge strane, ovima koji su prihvatili nabačenu lopticu odgovara da onemoguće da se formira 44. vlada na bazi 30. avgusta. To je epilog”, naglasio je lider Demokrata.

Nisu mehanizam Đukanoviću “vratili ovi koji su srušili vladu”, nego oni , poručuje Bečić, koji su “srušili parlamentarnu većinu i izglasali 43. vladu i odbili da stave potpis da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav vlade”.

Bečić je rekao da Demokrate neće dati podršku predlogu za skraćenje mandata Skupštini.

“Nemamo namjeru da odigramo bilo koji potez koji je suprotan ulozi Demokrata u političkom životu”, dodao je on.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je skraćenje mandata Skupštini i  saopštio da nije mogao da prihvati prijedlog da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav Vlade jer smatra da se za to nisu stekli svi neophodni uslovi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niksic
24.10.2022-00:15 00:15

Ljaljo nemate vi sto vise trazit politicki propadate -Gospodin MILATIC ce vas srusit i vas i URA I SNS I MOLACICA -Onvam pe preuzeo STAFETU jos kad udjete u parlamentarne izbore u Januaru daj boze CENZUS da predjete svi on zapantite rusi sve vi ne postojite -ZIVI BILI PA VIDJELI -MILATOVIC VAS SVIJA RUSI NE POSTOJITE PORED NJEGA -!

COL
24.10.2022-17:43 17:43

Jedan od satelita Evrope sad.