Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Za ocjene ustavnosti mjerodavan Ustavni sud, poštovaćemo njegove odluke

''Veoma je lako da prepoznate odgovornost i na kojoj strani se nalazi – ko su oni koji vode umjerenu politiku a ko su oni koji vole da dižu tenzije''

Lider Demorkata Aleksa Bečić kazao je da je zagovornik dijaloga i da smatra da on nema alternativu.

“Veoma je lako da prepoznate odgovornost i na kojoj strani se nalazi – ko su oni koji vode umjerenu politiku a ko su oni koji vole da dižu tenzije”, kazao je.

Zabrinjava ga, kako kaže, visok stepen amnezije.

“Lako se dijele etikete i lekcije a svi zaboravljamo šta je bilo prije nekoliko mjeseci. Sjećate se histerije kada smo usvajali Zakon o državnom tužilaštvu, vrijeme je pokazalo da je bio u najboljem interesu javnosti”, rekao je Bečić.

Dodaje i da je 46 poslanika preuzelo prije nekoliko mjeseci nadležnosti predsjednika skupštine i zakazalo sjednicu na Cetinju. Nabrojao je i odlaganje izbora, “antizetske zakone”…

“Zaključak je da su institucije jedine mjerodavne da daju sud u našem pravnom sistemu. Za ocjenu ustavnosti je mjerodavan Ustavni sud. Hoće li Crna Gora dobiti funkcionalan Ustavni sud, to zavisi od poslanika”, dodaje Bečić

“Ako 22. novembra izaberemo sudije, neka predsjednik Ustanvog suda odmah stavi na dnevni red sva sporna pitanja a mi ćemo poštovati presude”, kazao je lider Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fatmir
09.11.2022-16:36 16:36

Koji psihicki poremecenik ovoim SESELJEVIM DEMOKRATAMA moze sto vjerovat -Sta su sve izrekli za URA -ABAZOVICA -Da ni pas ne moze izasrat koje uvrede -podvale -pogrdne rijeci i opet Abazovic-URA sve oprastaju a za DPS-GOS DJUKANOVICA Cetnik ima SESELJEVU SKOLU  podvala i laz nema vi sto nas da ucite kako cemo maticu sacuvat od SESELJEVACA OKUPATORSKIH necemo vam je dat da je SPRZITE kao sto vam je bijo plan!

COL
09.11.2022-17:14 17:14

Što ne pusti Moomaaa da on kaže da će glasati za protivustavni zakon, a ne da krijući pritisne taster misleći da mu to neće, kao pravnom čistuncu, biti zabilježeno u karijeri….