Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić – Vilan: Parlamentarna diplomatija doprinijeće snaženju odnosa dvije zemlje

Sastanak je, dodaju, bio prilika da predsjednik Skupštine upozna sagovornika sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji u kontekstu tranzicije vlasti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa Nj.E. Jahelom Vilanom, ambasadorom Izraela u Crnoj Gori, saopšteno je iz Skupštine.

“Čestitavši ambasadoru stupanje na dužnost, predsjednik Bečić osvrnuo se na bogato diplomatsko iskustvo ambasadora i izrazio očekivanje da će zajednički doprinijeti produbljivanju odnosa dvije prijateljske države. Ovom prilikom, on je podsjetio na važnost postojanja jevrejske zajednice u crnogorskom društvu, ističući da Crna Gora ostaje privržena vrijednostima slobode i antifašizma”, navodi se u saopštenju.

Sastanak je, dodaju, bio prilika da predsjednik Skupštine upozna sagovornika sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji u kontekstu tranzicije vlasti.

“Konstatujući da ima čast da bude diplomata u Crnoj Gori, ambasador Vilan je naglasio da će se posvetiti afirmisanju međudržavnih odnosa, te da potencijale razvoja saradnje posebno detektuje u ekonomiji, prevashodno u sektoru turizma.

Sagovornici su obostrano izrazili očekivanje da će doprinijeti snaženju veza Crne Gore i Izraela, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Knesetom”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve