Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić u Rožajama: Živim za Crnu Goru u kojoj će pitanje da li je neko častan ili nije biti bitnije od pitanja nacionalnosti

On ističe da se mogu razlikovati po svemu, ali čast i poštenje su jezik koji svi razumiju i u odnosu na njih, sve ostalo je sporedno

Nastupa vrijeme u kojem će građani mnogo lakše prozirati manipulacije političara prošlosti. U svim opštinama koje ovih dana posjećujem, narod uviđa da je političarima nacionalistima bilo bitno da svakoj naciji daju neku drugu naciju da im bude predmet mržnje, u odsustvu bilo čega drugog što bi mogli da im ponude”, poručio je Aleksa Bečić susrevši se sa građanima Rožaja u sklopu kampanje „Put časti“.

Prema njegovim riječima, i “ovo što ovih dana slušamo, poput deluzija serijskog gubitnika o meni kao ohrabrivaču i bezmalo, podstrekaču Slobodana Miloševića”, namijenjeno je, više nego bilo kome drugom, manjinskim narodima.

“Ovaj navodni patriota koji se u posljednje dvije godine posvetio neobičnom hobiju – sakupljanju izbornih poraza, toliko je i danas, posvećen svađanju građana Crne Gore da je, u toj opsesiji, malčice izgubio pojam o prostoru i vremenu“, istakao je Bečić.

Bečić je naveo da Đukanovića naročito žulja spominjanje časti u njegovoj kampanji jer je svjestan da takav atribut, nakon vlastite istorije političkog nemorala, tokom koje je posvađao brata sa bratom, prijatelja sa prijateljem, komšiju sa komšijom, sam Đukanović nije mogao ponijeti.

„Zato nam u kampanji nudi samo svoje ime, bezbrojnim aferama kompromitovano“, tvrdi Bečić.

On ističe da se mogu razlikovati po svemu, ali čast i poštenje su jezik koji svi razumiju i u odnosu na njih, sve ostalo je sporedno.

“Stoga, živim za Crnu Goru u kojoj će pitanje da li je neko častan ili nije biti bitnije od pitanja šta je ko po nacionalnosti. Trudio sam se i u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri tako da nastupam, a kada budem izabran za predsjednika Crne Gore, moja obaveza da djelujem u tom smjeru biće još veća. Vrijednosti za koje se borim utemeljene su i u Rožajama i u Ulcinju i u Tivtu i na Cetinju i u Beranama i institucija predsjednika ih mora odražavati”, naglasio je Bečić.

On je podsjetio da je te vrijednosti imao na umu i predsjedavajući crnogorskim Parlamentom, gdje se, još tada, ne znajući da će danas biti kandidat za predsjednika, trudio da svojim načinom vođenja najvišeg zakonodavnog doma iskaže privrženost vrijednostima koje su istovremeno evropske jer podrazumijevaju demokratičnost i crnogorske jer podrazumijevaju poštovanje drugog, uvažavanje sagovornika, spremnost na zajednički rad za opšte dobro i sa onima sa kojima se, u datom trenutku, razilazi u političkim stavovima.

On je dodao da je uvjeren da raspoloženje za takvim djelovanjem postoji i u Rožajama, samo da je potrebno da Rožajci, kroz razgovor sa svojim sugrađanima, to raspoloženje iskristališu, kako bi ga adekvatno artikulisali i na predsjedničkim izborima 19. marta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Smajo
13.03.2023-10:59 10:59

Jos samo da zapjevate zajedno onu CETNICKU iz Niksica od politickog oca Vojvode Seselja -“Leleču Turci, kukaju bule”. Muslimani nema Mila da vas brani “Polećela crna ptica Pljevlja biće Srebrenica Iz Rožajske crkve nam šalju huškačke poruke prožete mržnjom prema Bošnjacima, narodu čijim je novcem i voljom baš ta crkva sagrađena !!!

Mahmut
13.03.2023-11:34 11:34

Vuckovi Demokrate -Bruko da imalo casti i obraza imas prvo bi se izvinuo Gradjanima Rozaja za onu Crkvu koju su sagradili šaljete im huškačke poruke prožete mržnjom prema Bošnjacima i za one pjesme u Niksic sto si pjevao sa tvojim nacionalistima -“Leleču Turci, kukaju bule”. Muslimani nema Mila da vas brani i “Polećela crna ptica Pljevlja biće Srebrenica ! Ne znas ni sta znaci CAST a kamoli da je imas !

RIR
13.03.2023-12:08 12:08

…SRAM GA BILO ,
misli on da smo zaboravili kako se radovao usvajanjem Zakona o vjeroispovijesti….
da se CG crkve i groblja predaju drugoj državi —-takvog zakona nema niđe na bijeli svijet…zamislite da sat -kula dzamije ,groblja budu upisani na drugu državu,da katedrala bude na Vatikan a ne na CG državu ….TO JE ON kojem su 10 dana “puna usta”CG a “ije”sa Nesdostojnim popom -okupatorom CG Crkve …a njegova strategija je prepoznata da sve što je išlo ka “srpskom svetu”glasali su …