Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić u čestitci Dačiću: Zajednički da sagledamo izazove, koji će poslužiti kao temelj novim obostrano korisnim odnosima

Bečić je iskazao uvjerenje da pred državama stoji period daljeg zajedničkog doprinosa jačanju kohezivne regionalne saradnje, zasnovane na uzajamnom uvažavanju te snaženju ekonomske razmjene, kao i novih uspjeha zemalja na putu ka punoj integraciji u Evropsku uniju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je predsjedniku Narodne Skupštine Republike Srbije Ivici Dačiću čestitku povodom 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, saopšteno je iz Skupštine.

„Koristim priliku da Vam u svoje ime i u ime Skupštine Crne Gore, uputim srdačne čestitke povodom 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije. Jednim od najbitnijih datuma u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Republike Srbije, između ostalog obilježavate i donošenje Sretenjskog ustava koji simboliše početak puta ka stvaranju demokratskog društva, ka čemu savremena Srbija stremi”, poručio je Bečić.

Bečić je u čestitci poručio da kavalitetnim dijalogom i redovnom komunikacijom, stvoriti temelj za korisne odnose među državama.

“Čvrsto vjerujem da će kvalitetan parlamentarni dijalog i redovna komunikacija na svim nivoima, stvoriti preduslove da zajednički sagledamo izazove, što će poslužiti kao temelj novim te obostrano korisnim sveukupnim odnosima, prije svega u interesu naroda naše dvije tradicionalno prijateljske države”, dodaje u čestitci.

Bečić je iskazao uvjerenje da pred državama stoji period daljeg zajedničkog doprinosa jačanju kohezivne regionalne saradnje, zasnovane na uzajamnom uvažavanju te snaženju ekonomske razmjene, kao i novih uspjeha zemalja na putu ka punoj integraciji u Evropsku uniju.

“Još jednom, Vama i narodu Republike Srbije želim da radosno proslavite 15. februar – Dan državnosti“, zaključio je Bečić u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
tttttttrrt
15.02.2021-22:12 22:12

Udarna vijest Srbije STIGLE LEPE ŽELJE IZ BRATSKE SRPSKE CRNE GORE: Abazović čestitao Dan državnosti državnom vrhu Srbije !!