Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić-Trpkoski: Crna Gora će nastaviti da podržava Sjevernu Makedoniju

Bečić je razgovarao sa Trpkoskim o regionalnoj saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje

Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Sjevernoj Makedoniji u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na današnjem sastanku sa ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim.

Bečić-Trpkoski: Crna Gora će nastaviti da podržava Sjevernu Makedoniju

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika skupštine, zahvalivši na čestitkama predsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije povodom izbora za predsjednika Skupštine, Bečić je razgovarao sa Trpkoskim o regionalnoj saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje.

“Ambasador je izrazio zadovoljstvo činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa, uz uvjerenje da će takva saradnja rezultirati sa još boljim efektima na ekonomskom planu”, navode u Bečićevom kabinetu.

Dodaju da je na sastanku naročito istaknut značaj parlamentarne diplomatije, uz obostrano očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju dosadašnje kvalitetne saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva sa Skupštinom Sjeverne Makedonije.

“Bečić je upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve