Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić-Timonije: Francuska podržava reforme Crne Gore na putu u EU

Čestitavši ambasadoru stupanje na dužnost, predsjednik Bečić razgovarao je sa ambasadorom Timonijem o unapređenju odnosa dvije zemlje, kao i o reformskim i integracionim procesima na putu pristupanja Evropskoj uniji

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori, Nj.E. Kristijanom Timonijem.

Čestitavši ambasadoru stupanje na dužnost, predsjednik Bečić razgovarao je sa ambasadorom Timonijem o unapređenju odnosa dvije zemlje, kao i o reformskim i integracionim procesima na putu pristupanja Evropskoj uniji. Osvrnuvši se na dosadašnju bogatu bilateralnu saradnju sa jednom od najvažnijih članica Evropske unije, predsjednik Skupštine izrazio je uvjerenje da će kvalitetna i intenzivna saradnja biti nastavljena i tokom novog skupštinskog saziva

“Sastanak je, između ostalog, bio prilika da predsjednik Bečić upozna sagovornika sa brojnim aktuelnim političkim okolnostima u našoj zemlji u kontekstu proteklih parlamentarnih izbora, sa posebnim naglaskom na tranziciju vlasti i funkcionisanje kohabitacije”, piše u saopštenju.

Konstatujući da je aktivan parlamentarni rad važan za dalji napredak naše zemlje, ambasador Timonije podsjetio je na iskustvo Francuske sa kohabitacijom, uz podstrek da vladajuća parlamentarna većina i opozicija kontinuirano sarađuju. On je pozdravio tendencije u pravcu reformi i istakao da Crna Gora može računati na pomoć i podršku Francuske u procesu integracije u Evropsku uniju.

Poseban akcenat dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će parlamenti doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu su grupe prijateljstva prepoznate kao mehanizam kooperacije od izuzetnog značaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve