Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić: Slobodu niko neće ukrasti ni Nikšiću ni Crnoj Gori

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, vjeruje da Nikšićani neće imati dileme

Karavan mira koalicije “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić” posjetio je nikšićko naselje Straševina. U ovom naselju su stanovnicima predstavljeni planovi i ideje za oporavak Nikšića, a lider te partije, Aleksa Bečić, je tom prilikom poručio, da slobodu niko neće ukrasti ni Nikšiću ni Crnoj Gori, saopšteno je iz te Koalicije.

Nosilac liste, Momo Koprivica, na samom početku je istakao da nova parlamentarna većina, za razliku od prethodnih vlada, na početku svog mandata nije pokrenula ukidanje socijalnih i ekonomskih davanja nego je osmislila čitav paket socio-ekonomskih zakona, od većih minimalnih plata, besplatnih udžbenika, većih dječjih dodataka.

“Zato što su nam građani na prvom mjestu, tako će i građani Nikšića biti na prvom mjest,u a ne tajkuni, kriminalci i uzurpatori. I zato je jasna naša poruka: Ne damo Nikšić tajkunima, kriminalcima i uzurpatorima, i uzalud pokušavaju da nas zaustave. Nas ne mogu zaustaviti, ne mogu nas pokolebati, mi nećemo mijenjati svoj pravac i pobijedićemo ih znanjem, mudrošću, hrabrošću i zato ćemo imati Nikšić kao moderan grad, grad progresivne misli, domaćinski grad, grad koji brine o svakom svom građaninu, svakom centu koji daju poreski obveznici, i u kojem su na prvom mjestu oni koji poštuju zakon i oni koji plaćaju poreze. Građani Nikšića treba da očekuju od nas borbu protiv korupcije, borbu za ozdravljenje opštinskih preduzeća, borbu za bolje uslove života na selu i borbu za bolji privredni ambijent za poštene preduzetnike”, poručio je Koprivica.

Gordana Radović je istakla želju da živimo u miru i jednom građanskom društvu gdje ćemo se svi osjećati mirno i bezbjedno.

“Ne damo Nikšić neznanju, ne damo Nikšić neprofesionalizmu, ne damo Nikšić onima koji nam otimaju osnovna prava. Naš cilj jeste da se okrenemo ekonomskom razvoju Nikšića. Ja, kao savjetnica premijera, potrudiću se da radimo na ekonomskom oporavku Nikšića na način tako što ćemo podržati svakog građana u njegovim namjerama da ostvari svoje pravo, a to je pravo da se zaposli i da radi. Okrenućemo se poljoprivrednim proizvođačima, okrenućemo se preduzetnicima. Nikšićani su jako preduzimljivi ljudi, podržaćemo njihove ideje i formiraćemo nova radna mjesta. To je naša obaveza i naša dužnost, mi to dugujemo sebi, Nikšiću, našim porodicama i našim prijateljima”, istakla je Radović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, vjeruje da Nikšićani neće imati dileme.

“Siguran sam da dileme među vama nema, da je izbor potpuno jasan, ali ono što je veoma bitno i u sportu i u politici – da ne dođe do opuštanja, jer se svako opuštanje kažnjava, posebno u jednom ovakvom sistemu gdje još uvijek nisu savladani svi pipci organizovanog kriminala i korupcije. U narednim danima razgovarajte sa svojim prijateljima, komšijama, recite im da su ovi izbori mnogo bitni i mnogo značajni za bolje sjutra Nikšića i Crne Gore. Da je potrebno da pečatiramo onu veliku istorijsku pobjedu od 30.avgusta. Izbor nikada nije bio lakši”, kazao je Bečić.

On objašnjava da mu nikada nije bio cilj da degradira svoju političku konkurenciju.

“Ja neću, niti sam ikad, ružno govoriti o našoj političkoj konkurenciji, ali evo želio bih da čujem u Nikšiću, da mi neko kaže – koji je to bolji, kvalitetniji, obrazovaniji, stručniji nosilac izborne liste od Moma Koprivice? I oni znaju da ga nema, i oni su svjesni da je Momo Koprivica najpopularnija i najdominantnija ličnost na političkoj pozornici Nikšića. Mi ružno o drugima nećemo, mi loše o našim konkurentima nećemo. Uvijek ćemo, na svakom mjestu, voditi pozitivnu kampanju. Mi pričamo o problemima građanima, o rješenjima, o onome što je ekonomsko-socijalna zbilja. Mi razgovaramo o besplatnim udžbenicima, o dječijim dodacima, o povećanju minimalne zarade, o staračkim naknadama. Mi ne razgovaramo o fantomkama, nama ne vode kampanju kriminalci koji su se ponovo nakon više decenija vratili u Nikšić i sjetili su se neki iz Splendida da sada postoji Nikšić. Otišli su kada su ga opustošili a vraćaju se kad su vidjeli da je stigla sloboda. Žele da ukradu slobodu, slobodu niko neće ukrasti ni Nikšiću ni Crnoj Gori. I poručujemo im da je sloboda tu, da će sloboda biti 14. marta i da će sloboda biti za vijek vijekova u Crnoj Gori”, navodi Bečić.

Bečić je rekao da se nikada više ona sumorna prošlost neće vratiti.

“I zato vjerujte u Nikšić, vjerujte u građansku Crnu Goru, živite za pomirenje, živite za mir, jer sve zajedno ćemo svi zajedno ostvariti. Srećna vam sloboda, srećna vam pobjeda”, zaključuje Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rozajac
05.03.2021-23:21 23:21

Kome vi trebate sta porucivat srecna vam sloboda- DEMOKRATE-nacionalisti -splacine -podvale porucujete nam SLOBODU sa CETNICIMA -NIKAD!

Natasa
05.03.2021-23:44 23:44

Povjerenje Demokrata je LICEMJERNO -voznja autobusom Cetnicka je nasa nacija ! Ne smije covjek sa oba oka zazmurit ili zaspat od vasih lazi i podvala prevaranti SVJETSKI!

Biser
06.03.2021-10:48 10:48

Aktuelno najbolji ste za svaku pohvalu ! Dje slikaste ovog gore Lazova sa mikrofonom vise od 95% glasova prebaciste na Daku Davidovica samo zbog fotografije! Daka Davidovic pod hitno veliki poklon da vam uruci sa Zahvalnicom!!