Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić sa Varheljijem: Crna Gora pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima

Razgovarajući o aktuelnim zbivanjima na političkoj sceni u Crnoj Gori, sagovornici su se usaglasili da je potrebno nastaviti sa postizanjem značajnih rezultata na svim poljima, koji će u najkraćem roku obezbjediti Crnoj Gori ulazak u Evropsku uniju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se tokom radne posjete Briselu sa komesarom za proširenje, Oliverom Varheljijem, saopšteno je iz Skupštine.

Razgovarajući o aktuelnim zbivanjima na političkoj sceni u Crnoj Gori, sagovornici su se, kako navode, usaglasili da je potrebno nastaviti sa postizanjem značajnih rezultata na svim poljima, koji će u najkraćem roku obezbjediti Crnoj Gori ulazak u Evropsku uniju.

Komesar Varhelji kazao je da redovno prati sva dešavanja Skupštine Crne Gore i ukazao na važnost izbora članova savjeta RTCG, usvajanje tužilačkih zakona kao i usvajanje Rezoluciju o Srebrenici naglašivši da posebno cijeni podršku javnosti koja je bila jedinstvena i potvrdio da ,,u ovom slučaju nema kolektivne kazne, a pojedinci koji su to učinili moraju odgovarati, i to ne samo za zločine u Srebrenici, već i šire“.

Bečić je istakao da je podrška građana Crne Gore za ulazak u Evropsku uniju ogromna, da iznosi čak 80%, te da je spoljna politika naše države u potpunosti usklađena sa njenom politikom, što dodatno olakšava proces pridruživanja.

Na kraju, Varhelji je poručio da je ,,Crna Gora pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima”, te da je kao takva odličan primjer za Evropsku Uniju, koja treba da respektuje rezultate i ubrza proces proširenja. Takođe, istakao je spremnost EU da radi sa Crnom Gorom na polju postizanja najboljih rezultata i naglasio da su zemlje članice pokazale volju za pristupanje Evropskoj uniji.

Sastanku je, pored članova delegacije predsjednika Skupštine, prisustvovala i otpravnica poslova misije Jela Vuletić Manthou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
08.07.2021-14:04 14:04

Kako te nije sramote? I tebe i kudravog i bocoljubca i sve vas što ste zasjeli na vlast u ojađenoj Crnoj Gori. Ne prođe niti jedan susret sa bilo kime a da se ne pohvalite rezultatima koje je postigao DPS sa koalicionim partnerima. A vi sve đavolisaste. Šta ste vi napravili? Imate li se čime pohvaliti?