Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić sa predstavnicima Force: Partije koje predstavljaju manjinske narode treba da budu dio vlasti

Kako su saopštile Demokrate, na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i na nivou lokalnih zajednica, sa posebnim osvrtom na položaj Skupštine i njenom ulogom u procesu tranzicije vlasti

Partije koje predstavljaju manjinske narode treba da budu dio vlasti bez obzira na to ko tu vlast vrši i to bi morala biti praksa na svim nivoima vlasti. To bi bio istinski dokaz da se negativno nasljeđe skorije prošlosti uspješno savladava, a progresivne ideje zrelih i odgovornih politika preuzimaju primat u društvu, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, koji se danas, zajedno sa generalnim sekretarom te stranke Borisom Bogdanovićem, sastao sa predsjednikom Force Nazifom Cunguom i poslanikom Gencijem Nimanbeguom.

Kako su saopštile Demokrate, na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i na nivou lokalnih zajednica, sa posebnim osvrtom na položaj Skupštine i njenom ulogom u procesu tranzicije vlasti.

“Sagovornici su konstatovali da je ovo idealna prilika za unapredjenje odnosa na svim nivoima između Demokratske Crne Gore, kao građanske partije, i Force, kao partije predstavnika albanske nacionalne zajednice. Bečić i Cungu su posebno istakli zabrinutost zbog bespotrebnog i u tradiciji neutemeljenog izazivanja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti, kao i zbog neodgovorne promocije vjerske netolerancije i u potpunosti se saglasili u stavu da je obaveza svih da zajedno rade na spuštanju tenzija, pomirenju i izgradnji društvene kohezije koja je, naglasili su, nasušna potreba Crne Gore i svih njenih građana”, navode Demokrate.

Dodaju i da je Cungu ponovo čestitao predsjedniku Skupštine, konstatujući da Bečić Skupštinu vodi u skladu sa Ustavom i zakonima, te da je posebno primjetan izbalansiran odnos prema svim poslanicima, bez obzira na to kojoj partiji pripadaju.

“Predsjednik Force je iskoristio priliku da posebno zahvali Demokratama i Bečiću na podršci Zakonu o restituciji imovine u Valdanosu, koji je inicirao poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu. Cungu je pozvao Bečića da posjeti sjedište Force u Ulcinju i da nastave razgovore o međupartijskoj saradnji dvije partije koje zajedničkim snagama mogu mnogo da doprinesu sveukupnom napretku Crne Gore na njenom evropskom putu”, dodaju Demokrate.

Bečić se, zaključuju u toj partiji, zahvalio Cunguu i Nimanbeguu na konstruktivnom i korektnom pristupu, kao i pomiriteljskim stavovima prilikom predstavljanja ideja i politika Force.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve