Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić sa Bilčikom: Demokrate potvrdile svoju jasnu evropsku i evroatlansku orjentaciju, pokušavaju da nas predstave kao antievropsku opoziciju

Predsjednik Demokrata je tom prilikom kazao da je informisan od strane rukovodstva EPP-a da postoji volja i želja da se finalizuje proces prijema Demokrata u EPP, te da je Predsjedništvo odlučilo da pripremi finalnu odluku o prihvatanju kandidature Demokrata za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, razgovarao je u Roterdamu sa predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom, Vladimirom Bilčikom.

Predsjednik Demokrata je tom prilikom kazao da je informisan od strane rukovodstva EPP-a da postoji volja i želja da se finalizuje proces prijema Demokrata u EPP, te da je Predsjedništvo odlučilo da pripremi finalnu odluku o prihvatanju kandidature Demokrata za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji.

“Ovo je najbolja potvrda evropske orijentacije naše partije, njene organizacione sposobnosti i politike koja je opšteprihvaćena na nivou Evropske unije”, istakao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je naglasio da očekuje da će Crna Gora položiti test vladavine prava prilikom izbora pravisudja na isti način kako je to učinila prilikom izbora nepristrasnog Tužilačkog savjeta, za čiju nezavisnost su se dominantno izborile Demokrate.

“Nužno je da pravosuđe bude rasterećeno političkog uticaja sa bilo koje strane, jer će, u suprotnom, svaki pokušaj najavljenog političkog upliva biti osujećen od strane Demokratske Crne Gore. Borićemo se za nezavisno i kredibilno pravosudje, na isti način kako smo se borili i za Tužilački savjet, jer vladavina prava i zatvaranje poglavlja 23 i 24, za nas u Demokratama nema alternativu”, ističe Bečić.

Bečić je skrenuo pažnju na negativnu kampanju koja se vodi protiv Demokrata u smislu njihove “međunarodne pozicije i pokušaja formalnih i neformalnih centara moći, unutar i van Crne Gore, koji su povezani sa promoterima pećinskog nacionalizma, da ih predstave kao antievropsku opoziciju, iako na svakom koraku potvrđujemo našu jasnu prozapadnu, proevropsku i evro-atlantsku orijentaciju”.

Bilčik je istakao da je jako dobro što je Demokratska Crna Gora danas u Roterdamu na 27. Kongresu Evropske narodne partije, čime su Demokrate potvrdile svoju jasnu evropsku i evro-atlantsku orjentaciju.

Bilčik, u razgovoru sa Bečićem, najavio je posjetu Crnoj Gori i izrazio očekivanje da će se ponovo sresti i razgovarati o evropskoj perspektivi Crne Gore i ispunjavanju mjerila i kriterijuma iz poglavlja 23 i 24.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
03.06.2022-10:43 10:43

BECICU sjedi dolje jedinica iz vladanja u pravnoj državi. Ljaljo svi ste pod srbskim haljinama!

gagi
04.06.2022-18:35 18:35
Reply to  Jelena

receno “po domaci”srbski PODREPNICI.

gagi
04.06.2022-18:35 18:35

A Ljaljo rece li ti Bilciku kako ti je magistarski rad PLAGIJAT barem 40%,a Ljaljo kako lazes toga postenoga cojeka,a mislis da ti on vjeruje Ljaljo,a krvaris li jos za onom stolicom iz Skupstine.

Nikola
10.06.2022-03:12 03:12

I usput kupi koji dildo po želji i ukusu…..crni ljaljo rešetaju ti dupe svi na koje naidješ. Ko je straight treba te zaobilazit u širokom luku :))))))