Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Rožaje snažan primjer mira i tolerancije sadašnjim i budućim generacijama

Rožaje je, po riječima Bečića, uvijek umjelo i smjelo da digne glas za pravdu i slobodu, čemu svjedoči i današnji datum

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine Opštine Almiru Avdiću, svim građankama i građanima srdačno čestitam 30. septembar Dan opštine Rožaje, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Ime vaše teritorijalno male, ali dušom i ljepotom velike opštine, pročulo se na sve strane svijeta, tokom istorije koja vas je okitila samo dičnim primjerima. Solidarnost i požrtvovanje koje ste pokazali u ključnim trenucima često neizvjesne prošlosti, služi za primjer ne samo u našoj državi, već i u čitavom regionu. Ime Vašeg grada je zlatnim slovima ispisano kada ste ukazali gostoprimstvo i slučajnom i namjernom gostu, narodima koji su ispod zelene Hajle i na obali Ibra, u vašim domovima pronašli spas”, naveo je Bečić.

Rožaje je, po riječima Bečića, uvijek umjelo i smjelo da digne glas za pravdu i slobodu, čemu svjedoči i današnji datum.

“Rožaje je snažan primjer mira i tolerancije sadašnjim i budućim generacijama, simbol multietničkog i multivjerskog sklada i suživota, opština sa bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem, prepoznata i kao grad slikara i književnika. Kao rijedak prirodan dragulj, grad na obali Ibra, svojim potencijalima značajno doprinosi razvoju države, otuda je važno iznova prepoznati i na pravi način vrednovati ona bogatstva koja još uvijek nijesu dovoljno iskorišćena”, dodao je lider Demokrata.

Izvjesno je da će realizacija važnih projekata, navodi on, “za šta se snažno zalažemo, značiti preporod Opštine i omogućiti da ovaj prostor bude prepoznat i kao turistički centar”.

“U vremenu koje je pred nama imperativ je unapređenje životnog standarda građana, ali i infrastrukturno povezivanje grada sa ostatkom Crne Gore. Time bi stvorili pretpostravke da mladi Rožaja znanje usmjere na razvoj svog kraja. Uvjeren sam da ćemo zajednički, baštineći evropske vrijednosti, ostvariti zacrtano i željene cijeve, a to su najprije – mir, stabilnost i prosperitet Rožaja i Crne Gore. Sa željom da će se Rožaje u perspektivi razviti u atraktivnu turističku destinaciju, još jednom vam čestitam 30. septembar, Dan opštine Rožaje”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve