Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Razrješenje Đurovića klasičan primjer primitivnog revanšističkog odnosa

,,Današnje razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Milutina Đurovića predstavlja klasičan primjer primitivnog revanšističkog odnosa''

Današnje razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Milutina Đurovića od strane Savjeta za odbranu i bezbjednost, odnosno suštinski gospodina Abazovića i gospođe Đurović predstavlja klasičan primjer primitivnog revanšističkog odnosa prema ljudima koji su stoprocentni profesionalci bez mrlje i primjedbe u svojoj karijeriji i obavljanju povjerenih zakonskih i ustavnih dužnosti, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Tome u prilog, ocjenjuje, svjedoči i činjenica da u današnjem saopštenju sa sjednice Savjeta nijesmo čuli ni jedan jedini razlog za razrješenje brigadnog generala Đurovića sa kojim sam imao čast da sarađujem kao član Savjeta za odbranu i bezbjednost i predsjednik Skupštine.

“Da su i sami svjesni apsolutno neopravdanog razrješenja načelnika Generalštaba generala Đurovića, govori i činjenica da prvi put nijesmo dan uoči sjednice Savjeta imali javnu najavu sjednice i tema koje se planiraju razmatrati na istoj. Primitivna revanšistička potreba je bila da se bez najava ekspresno bez i jednog razloga razriješi general Đurović”, kazao je Bečić.

On je podsjetio da je, nakon penzionisanja prethodnog načelnika, general Đurović imenovan za načelnika Generalštaba prije nešto više od godinu dana na maratonskoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost koja je trajala praktično čitav dan, “a u kojoj smo učestvovali gospodin Đukanović, gospodin Krivokapić i moja malenkost, uz prisustvo i ministarke odbrane gospodje Injac”.

“Nije tajna da se i danas i ranije gospodin Đukanović zalagao i predlagao generala Lazarevića za načelnika Generalštaba. Međutim, uz uvažavanje svih generala i mogućih smatrao sam da ipak general Đurović treba biti načelnik Generalštaba što je na kraju konsenzusom, odnosno odlukom Savjeta i prihvaćeno”, rekao je Bečić.

“Đukanović je i danas, kao i ranije na istim pozicijama i zalaganjima i to je legitimno”, kazao je Bečić, ocjenjujući da je porazno da general Đurović bez i jednog razloga buide smijenjen glasovima gospođe Đurović i gospodina Abazovića.

“Samo da jedno od njih dvoje nije glasalo za razrješenje, general Đurović ne bi mogao biti razriješen sa mjesta načelnika Generalštaba jer se odluke donose konsenzusom. Naprotiv, gospodin Abazović i gospođa Đurović su prvo glasali za razrješenje generala Đurovića, a zatim podržali predlog suštinski gospodina Đukanovića da se general Lazarević imenuje za novog načelnika Generalštaba”, naveo je predsjednik Demokrata.

Prema njegovim riječima, takvim odnosom Abazovića i Đurović je jasno potvrđeno da sva moć stanuje u rukama gospodina Đukanovića i da su oni zapravo samo dizači ruku i izvođači njegovih planova.

“Koristim i ovu priliku da zahvalim generalu Đuroviću, dosadašnjem načelniku Generalštaba na profesionalnom i časnom držanju i odnosu kojim je pokazao da Vojska Crne Gore može i mora biti iznad bilo koje partije i da se njome može i mora rukovoditi profesionalno, jednako i bez diskriminacije prema bilo kome zbog čega i uživa veliko povjerenje i ugled i u domaćim i međunarodnim krugovima. Međutim, primitivna revanšistička pobuda pojedinih ljudi očito nema granica”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pi
10.06.2022-19:27 19:27

I prema tebi bi revansizam

Miso
10.06.2022-20:41 20:41

Becicu kako te Nije sramota da pricas o revansismu kad si ti I tvoja vlada apostolat bila najgora revansisticka vlada sad ce tvoji kadrovi Koji su zaposljava li litijasu da budu smjenjen I a ti opet probaj kroz prozore kao u Budvi

Saradnik
10.06.2022-22:54 22:54

Kako te nije sramota da to izjavljujes. Da je srece bilo nebi ni dobio cin generala a kamoli da bude nacelnik.
Nek se tebi zahvali na svemu a i ti njemu na zavrsenim poslovima u vojsci. Sve se zna nemoj se sjekirati decace.
A.sto se tice njegove strucnosti suvisno je komemtarisati o bahatosti i bezobrazluku tek.ce se pricati.

Miodrag Draga Blažo'a
11.06.2022-15:37 15:37

Ti Bečiću, ti jedna par exellance džukelo da uopšte spominješ revanšizam, sram te i stid bilo!
A, što tvoja srbočetnhčko-klerofašističko-litijaškouličarsko-protivucrnogorska ološ i bagra činjeste i revanšistički učinjeste počev od 30. avgusta 2020., pa narednu godinu i po – mačku o rep, je li vucibatino?!

Miodrag D. BAJKOVIĆ