Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Potencijale Plužina i Petnjice dodatno iskoristiti za razvoj pivskog i bihorskog kraja

''Međutim, da bi se u Plužinama ovo dogodilo, potrebno je u što skorijem roku izabrati legitimne predstavnike građana, koji bi onda, bez hipoteke nedostatka legaliteta i legitimiteta, mogli da se uhvate u koštac sa trenutnim i nastupajućim izazovima i da konačno počnu da rade po agendi stvaranja pretpostavki za bolji život Pivljanki i Pivljana'', smatra Bečić

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima Plužina i Petnjice čestitam 4. avgust, Dan opštine Plužine i Dan opštine Petnjica, čvrsto uvjeren da će se višestruki potencijali ovih opština dodatno iskoristiti za razvoj pivskog i bihorskog kraja i, samim tim, značajno poboljšati standard života njihovih stanovnika, poručio je predsjednik te partije Aleksa Bečić.

“Međutim, da bi se u Plužinama ovo dogodilo, potrebno je u što skorijem roku izabrati legitimne predstavnike građana, koji bi onda, bez hipoteke nedostatka legaliteta i legitimiteta, mogli da se uhvate u koštac sa trenutnim i nastupajućim izazovima i da konačno počnu da rade po agendi stvaranja pretpostavki za bolji život Pivljanki i Pivljana”, smatra Bečić.

Osvrnuo se i na usvajanje Rezolucije o genocidu u Pivi i Velici.

“Izuzetno sam ponosan što je Klub poslanika kojem pripadam predložio, a Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici, čime je ispravljena jedna velika nepravda koja je kanila da putem zaborava ponizi sve žrtve i njihove potomke i da bez adekvatne opšte i državničke osude ostavi sva nepočinstva koja su nacifašističke snage počinila i u pivskom kraju. Tek ćemo u godinama pred nama vdijeti i, vjerujem, sa izuzetnim poštovanjem svjedočiti koliko je značajan akt koji smo donijeli sa stanovišta implementacije njegovih normi koje se tiču ustanovljenja dana sjećanja, izgradnje memorijalnih centara, ali i insistiranja da ovi nemili događaji zauzmu odgovarajuće mjesto u našim obrazovnim programima”, naveo je prvi čovjek Demokrata.

Upravo je 4. avgust, prema njegovim riječima, kao vrhunski izraz antifašizma, “najbolja potvrda da Piva ima čime da se ponosi kada je u pitanju slobodarski duh ovog kraja”.

“Ni najstrašnije stradanje velikog dijela stanovništva od ruke nacifašizma, u prvom redu civila – žena, djece i ostarjelih lica, nije ugasila želju naroda za slobodom. Naprotiv, samo ju je još više rasplamsalo – do konačnog oslobođenja”, ocijenio je Bečić.

Napominje da su Petnjica i bihorski kraj najbolja potvrda građanskog karaktera Crne Gore.

“Petnjica i bihorski kraj, poznati po naglašenom osjećaju za drugog i drugačijeg, a čuveni po gostoprimstvu, uvijek su bili najbolja potvrda građanskog karaktera Crne Gore i našeg neprestanog zalaganja za isticanje njenih komponenti multikulturalnosti, multinacionalnosti i multivjerskog sklada i suživota, koje predstavljaju najčvršći oslonac njene državnosti i vječnosti. Zbog toga, razvoj jednog takvog kraja mora biti u vrhu prioriteta države Crne Gore, što će dovesti do toliko željenog cilja – ravnomjernog regionalnog razvoja. Sjever Crne Gore to zaslužuje zbog prirodnih resursa i ljepota kojima obiluje, pri čemu ni u čemu ne zaostaje ni petnjički predio”, istakao je Bečić.

Još jednom je čestitao građanima tih opština.

“Stoga, u uvjerenju da ćemo mi sa državnog nivoa i predstavnici lokalnih vlasti učiniti sve da se prirodni i privredni resursi ovih opština valorizuju na način da zadrže stanovništvo na svojim ognjištima i da se otvori bolja perspektiva njihovog razvoja, što će značiti da vrednujemo život u slobodi za koji su naši preci dali sve što su imali, pa i svoj život, još jednom svim građankama i građanima Plužina i Petnjice čestitam Dan opštine, 4. avgust”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve