Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Posebna briga biće usmjerena na potrebe turističkih radnika i Luke Kotor, da dođe još više kruzera

Zahvalio se mještanima što vjekovima čuvaju najljepši muzej Crne Gore

Koalicija “Aleksa i Dritan – HRABRO se broji !” na čelu sa Aleksom Bečićem, nosiocem izborne liste, posjetili su danas Kotor, gdje ih je dočekao Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor zajedno sa mnogobrojnim mještanima, saopštile su Demokrate.

Aleksa Bečić, zajedno sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, posjetio je Opštinu Kotor, gdje su razgovarali sa okupljenim narodom.

Bečić je konstatovao da u Evropi nema mnogo ovakvih gradova – muzeja kao što je Kotor, a pogotovo ih, kako je kazao, nema koji istovremeno žive punim gradskim životom, a brižljivo i hrabro čuvaju svoje muzejsko blago za nove generacije.

Zahvalio se mještanima što vjekovima čuvaju najljepši muzej Crne Gore.

“Vjekovima hrabro čuvate najljepši muzej Crne Gore – vaš Kotor, krunu Boke, nevjeste Jadrana! Hvala vam na tome! Ovdje je moj veličanstveni imenjak Aleksa Šantić opjevao Boku, zadivljen njenom krunom, a njom, zajedno sa njenim draguljima u Perastu, Prčnju i svuda širom kotorske opštine, treba da se zadivi još više gostiju iz cijelog svijeta. Zato će naša posebna briga biti usmjerena na potrebe svih turističkih radnika i Luke Kotor, da vam još više kruzera dođe i da vam što duže ostanu njihovi putnici”, ističe on.

Bečić poručuje da Kotor nije samo muzej – “Kotor je i Grbalj i svi ostali djelovi opštine koji su najljepše bašte agromediteranske proizvodnje”.

“Već sam rekao našim prijateljima u Baru da će nam pomoć poljoprivrednicima biti među najprečim brigama i u pregovorima sa Evropskom unijom i u svakodnevnom radu 44. Vlade Crne Gore. Vama ću pored toga reći i da ćemo ovdašnjim poljoprivrednicima pomoći da što veći broj turista sa kruzera dovedemo direktno na njihova gazdinstva. Blagodet izrazite blizine grada-muzeja, koji je istovremeno lučki grad, područjima visoko kvalitetne i zdrave poljoprivredne proizvodnje jednostavno se mora iskoristiti za povezivanje kruzerskog, kulturnog i urbanog turizma sa agroturizmom, čak i za turiste koji će u Kotoru ili čak Crnoj Gori provesti samo 24 sata”, poručuje Bečić i zaključuje: “Hrabro na čelu sa slavnom Bokeljskom mornaricom! I sveti Tripun i sveti Nikola ponose se sa Kotorom! Hrabro Kotorani”, kazao je Bečić.

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović istakao je da je Kotor pun turista i da će se 13. jula pružati najljepši pogled na nevjestu Jadrana jer će tada početi sa radom žičara Kotor – Lovćen.

On je najavio da je to samo početak velikih infrastrukturnih projekata u Kotoru.

”Siguran sam da ćemo zajedno sa svim dobrim ljudima doći do repariranja bedema starog grada, da se još neki brend, pored Hajata koji otvara svoja vrata 1. juna i Riksusa koji je već počeo svoju operaciju u Perastu, pojavi na ovom području. I za Crnu Goru nema zime. Širimo naša jedra slobode, donosimo hrabre, odlučne odluke i idemo u nove pobjede. Uživamo u najboljoj kampanji do sada. Kako se broji? Hrabro se broji“, zaključio je Abazović.

Abazović je takođe zaključio na kraju da trenutno uživamo u najljepšoj kampanji do sada.

Predsjednik Opštine, Vladimir Jokić, prisutne je podsjetio da je “DPS upravo iz Kotora počeo da se razvlašćuje”.

“Kako smo iz Kotora i počeli da razvlašćujemo DPS tako da u Kotoru potvrdimo još jedan put tu pobjedu. Da nastavimo da brojimo kruzere ,a da pretanemo da brojimo mafijaške klanove, da nastavimo da brojimo uspjehe, a da izbrojimo poraze mafije kako u Kotoru tako i u cijeloj Crnoj Gori. Zbog toga 11. juna svi složno da hrabro brojimo novu pobjedu”, poručuje Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve