Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić poručio Abazoviću: Nadam se da će premijer da saopšti ko je odbio naređenja

Džaba jeftini i namješteni novinski članci, isprazne i providne kolumne portparola određenih političara i političkih struktura.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić optužio je lidera URE Dritana Abazovića da je bio protiv ustoličenja mitropolita Joankija na Cetinju te da je dbio da izvrši naređenja premijera Zdravka Krivokapića.

Njegov post sa Facebooka prenosimo u cjelosti:

Džaba jeftini i namješteni novinski članci, isprazne i providne kolumne portparola određenih političara i političkih struktura. Istina se ne može sakriti, koliko god da vas žulja. Ako nastavimo čitati ta pisanja narednih dana, vjerovatno ćemo pročitati da su Demokrate slučajno poslale vanredno saopštenje za javnost pred ponoć u kom su zatražili odgovornost čelnika bezbjednosnog sektora ako se ne obezbijedi ustoličenje mitropolita u Cetinjskom manastiru, a ne bi nas iznenadilo da pročitamo da su oni koji su, za razliku od premijera bili protiv ustoličenja na Cetinju i akcije policije, na kraju možda bili u helikopteru, nego ih kamere nijesu uhvatile. Teatar apsurda.

Dva su ključna datuma u poslednjih godinu dana. To su 28. i 29. decembar prošle godine, kada je usvajan Zakon o slobodi vjeroispovijesti, i 4. i 5. septembar ove godine, kada je ustoličen Mitropolit crnogorsko-primorski.

Da podsjetimo zaboravne. Prvu krizu 28. decembra nijesu izazvale komite koje su bile ispred Skupštine u većem broju nego na Cetinju, nego odluka poslanika URE da ne glasa za Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već da tog popodneva podnese ostavku. Nakon toga je uslijedila neviđena protivustavna opstrukcija Državne izborne komisije i mnogo čega drugog i unutra i ispred Skupštine Crne Gore. Međutim, opstrukcija opozicije, institucija sistema, dijela parlamentarne većine, je riješena hrabrom i mudrom, na Ustavu i zakonu zasnovanom odlukom predsjednika Skupštine Alekse Bečića, da pred ponoć nastavi sjednicu i da Skupština usvoji Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ne bi nas čudilo da u tužnoj crnogorskoj medijskoj zbilji i o ovome počnemo čitati drugačije.

Drugi događaj su dešavanja 4. na 5. septembar, kao i dani prije toga koje su pratile aktivnosti Veselina Veljovića, DPS-a, ali i odluke Glavnog odbora GP URA da ustoličenje ne treba da se desi na Cetinju. Nećemo govoriti u ime drugih, ali vjerovatno biće vremena i prilike da Crkva kaže kakva su njihova iskustva iz razgovora sa djelovima rukovodstva bezbjednosnog sektora 4. septembra oko mogućnosti ustoličenja na Cetinju, a i da Premijer koji je cijelo vrijeme bio odlučan, saopšti ko se drugačije od njega odnosio i eventualno odbijao naređenja. Međutim, mi u ime drugih govoriti nećemo, ali hoćemo podsjetiti da smo svjesni složenosti situacije, mreže koju su neki perfidno pleli nalik onoj 28. decembra, pa smo odlučili da i sada kao i tada negdje pred ponoć, pošaljemo oštro javno reagovanje i jasno saopštimo da ukoliko se ne obezbijedi poštovanje Ustava i obavljanje ustoličenja u Cetinjskom manastiru, da ćemo tražiti odgovornost rukovodilaca bezbjedonosnog sektora koji su za to odgovorni.

Epilog vam je dalje poznat. Malo vjerovatno jeste zbunjeni, jer kao i obično, kad neki vide da je akcija protiv koje su bili završena uspješno, krenu da pripisuju zasluge veće od onih najzaslužnijih. Misle da će galamom i jefitnim naručenim medijskim tekstovima sakriti istinu. Mala je Crna Gora da bi se istina mogla sakriti, a nama je drago što smo tihi, što nijesmo bučni, ali što smo i 28. decembra i 4. septembra uveče bili mirni, pravovremeni i odlučni, a sve u cilju uspješne finalizacije, poštovanja Ustava i zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sam
10.09.2021-00:21 00:21

vidi ga, mali, ušminkani izbrijani na svim dijelovima ( :D :D), i još velika fotelja. Ego mu je ka LOvćen ali srce ka u zeca, karakter ka u kameleona.