Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Pljevlja pokazatelj da Crnu Goru unapređujemo kao antifašističku i evropsku zemlju

Kako je istakao, Pljevlja karakterišu brojne kulturne, istorijske i prirodne ljepote

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine Pljevlja  Rajku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću, kao i svim građankama i građanima Pljevalja najsrdačnije čestitam 20. novembar, Dan opštine Pljevlja, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Pljevaljski spomenik na Stražici, palim borcima u Pljevaljskoj bici, po njegovim riječima, služi kao podsjetnik, da “nikada ne zaboravimo žrtvu poginulih junaka u narodnooslobodilačkoj borbi 1941. godine”.

“Skoro tri godine kasnije, upravo na ovaj dan 1944. godine, Pljevlja su postala slobodan grad, grad oslobođen od lanaca fašizma. Pljevlja, osim što su simbol antifašizma, su i simbol multikulturalizma gdje komšije različitih religija žive u skladu, miru i zajedno proslavljaju vjerske praznike. Upravo ovim primjerom, Pljevlja kao takva jesu pokazatelj da Crnu Goru moramo i možemo zajedno da dalje gradimo i unapređujemo kao antifašističku, multikulturalnu i evropsku zemlju”, naveo je Bečić.

Kako je istakao, Pljevlja karakterišu brojne kulturne, istorijske i prirodne ljepote.

“Od planine Ljubišnje, arheoloških nalazišta iz Rimskog perioda, srednjovjekovnog manastira Sveta Trojica do Hadži Hasanove džamije, što su turisti umjeli da prepoznaju. Daljom valorizacijom svih ovih ljepota Pljevalja učinićemo Pljevlja jednim od najljepših turističkih centara i Crne Gore i Evrope. U to ime želim još jednom svim građanima i građankama da čestitam Dan opštine Pljevlja”, zaključio je Bečić u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
19.11.2022-20:19 20:19

…Ljalju u obraćanju je antifašizam a u praksi i činjenju – četništvo…
/vjerovatno nezna što je četništvo i ko ga podržava i podržavao…/

Mahmut
19.11.2022-22:49 22:49

Evo ovi Seseljevci Demokrate se javljau da unapredjuju SPRZENU ZEMLJU  CG sa cetnistvom da joj slpme TEMELJ-USTAV – sa Ceman -Dzenan vise povjerenje u cetnoka Milacica nego u ove ! Ceman kao DEDA MRAZ u Skupstini  samo suti i dize ruku sa cetnicima kako da Crnogorcima slomi kicmu -zlo ih naslo i od boga platili -SRECA  DOLAZI —EVROPA SAD —DA BACI SVE  OVE NACIONALISTE NA SMETLISTE    -TRAG IM SE UTRA KOLIKO NOSE PSIHICKO BOLESNU  POREMECENU MRZNJU PREMA CRNOGORCIMA !  SAMO DA ZNAJU-CUVA BOG CRNOGORCA SVOG!

Freedom
19.11.2022-23:10 23:10

Aljeksa pitaj tvog pulena Krvavca koliki je četnik,pa neka ti kaže jel baštini Antifašizam.Pošto je napadao Bošnjake.A veličaju ovi tvoji puleni popa Macu.