Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić – Ozan: Samo građanska Crna Gora može biti jaka

Predsjednik parlamenta na sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori

Naša zajednička obaveza je da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora, poručio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić na sastanku sa ambasadorkom Turske Songul Ozan.

Bečić je izrazio zadovoljstvo kontinuirano sadržajnim prijateljskim i partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, ističući da postoje uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje. On je ocijenio da dvije zemlje karakterišu uzajamno dobri odnosi u gotovo svim oblastima, a da zajedničke vrijednosti dijele i u okviru Sjevernoatlantskog saveza.

Naglasio je da dobrim bilateralnim odnosima veliki doprinos daje i crnogorska dijaspora u Turskoj, koja predstavlja snažan element u učvršćivanju veza dvije zemlje i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će dvije zemlje nastaviti unapređenje odnosa i na najvišem nivou.

Ambasadorka Ozan čestitala je Bečiću izbor za predsjednika Skupštine i izrazila očekivanje da će Crna Gora nastaviti da njeguje multikonfesionalni i multietnički sklad. Ona se osvrnula na dugu istoriju i tradiciju dva naroda, iskazavši zadovoljstvo dinamikom kretanja odnosa Turske i Crne Gore.

Ambasadorka je naglasila važnost daljeg jačanja odnosa između dva predstavnička doma, uz ocjenu da je to pokazatelj prijateljstva dva naroda.

Zajednički je konstatovano da parlamentarnasaradnja na najvišem nivou, kao i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

Bečić je upoznao ambasadorku sa ključnim prioritetima novog saziva koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve