Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić otvorio Peti forum alumnista

On je ocijenio da je izvrsnost u odabiru tema, predavača i polaznika, postala tradicija za ponos

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić otvorio je danas Peti forum alumnista Škole političkih studija, koji je u organizaciji NVO Građanska alijansa, održan kod Spomenika na Barutani, pod nazivom „Konsenzus. Pravda. Evropa“, saopšteno je iz te institucije.

“Obraćajući se prisutnima, predsjednik Skupštine pozdravio je djelovanje NVO Građanska alijansa i zahvalio na činjenici da je prije dvadesetak godina prepoznala neophodnost obrazovanja mladih donosilaca odluka, mladih lidera i drugih važnih društvenih činilaca i to upravo obrazovanja na polju politike”, navode iz Skupštine.

On je ocijenio da je izvrsnost u odabiru tema, predavača i polaznika, postala tradicija za ponos.

“Što je takva tradicija duža, to je naš put ka Evropskoj uniji sve kraći. Osim toga, standardi koji se postižu na ovakvim mjestima stvaraju ljudske kapacitete na koje će Crna Gora moći da računa u budućnosti i kojima će se ponositi. Zbog toga, crnogorsko društvo vam je zahvalno na značajnom doprinosu njegovoj demokratizaciji”, naveo je Bečić.

Dodatno ističu da podsjetivši prisutne da je i sam jedan od bivših alumnista ove renomirane škole, Bečić je naglasio da je “politika plemenita vještina, kada se praktikuje iz onih pobuda iz kojih je izvorno i nastala i razvila se”.

“Zato, nikad nemojte da udarate na ličnost, već pokušajte da se nadmećete vizijama i programima, i argumentima kojima ćete potkrijepiti nadmoćnost vaših ideja”, poručio je polaznicima Bečić.

Kako je saopšteno, u uvodnom dijelu, prisutnima su se obratili predsjednik GA Boris Raonić, ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije i  ambasador Norveške u Crnoj Gori Jorn Eugen Jelstad

Događaju koji je organizovala NVO Građanska alijansa kod Spomenika na Barutani, prisustvovali su i predstavnici diplomatskog kora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve