Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić: Odnosi Crne Gore i Turske na najvećem nivou u istoriji

''U razmaku od tri mjeseca je Crnu Goru prvo posjetio Erdogan, a sad i predsjednik Skupštine Turske. Ispisujemo najljepše stranice u našoj bogatoj istoriji. Odnosi između svije zemlje na najvećem nivou u istoriji'', kazao je Bečić

Predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić poručio je da su odnosi Crne Gore i Turske na najvećem nivou u istoriji.

On je to saopštio na zajedničkoj pres konferenciji sa predsjednikom Velike narodne skupštine Turske, Mustafom Šentopom koji boravi u posjeti našoj zemlji.

”Šentop je moj iskreni prijatelj i prijatelj Crne Gore. On je duži niz godina pokazivao izuzetan senzibilitet prema Crnoj Gori i ovom djelu Balkana. U razmaku od tri mjeseca je Crnu Goru prvo posjetio Erdogan, a sad i predsjednik Skupštine Turske. Ispisujemo najljepše stranice u našoj bogatoj istoriji. Odnosi između svije zemlje na najvećem nivou u istoriji”, kazao je Bečić.

Istakao je da je zadovoljan što su potpisali sporazum o blizoj saradnji između dva parlamenta.

”Taj sporazum je jaka formalna pretpostavka za još blizu saradnju. Crna Gora mnogo posvećuje kvalitetnim odnosima sa Turskom”, kazao je Bečić.

Na kraju sastanka su zaključili, prema riječima Bečića, da ima prostora i za unapređenje odnosa na ekonomskom planu.

”Pandemija nas je usporila ali nas nije zaustavila. Naš cilj se nije promjenio. Ono sto je najavio Erdogan ćemo sugurno ostvariti. Treba ići ka pravcu da Turkiš erlajns ima direknu liniju i ka Tivtu, ne samo ka Podgorici”, kazao je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve