Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Odnosi Crne Gore i Hrvatske karakteriše sadržajna saradnja, dvije prijateljske države

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću povodom izbora na tu funkciju čestitku je uputio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću povodom izbora na tu funkciju čestitku je uputio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Bečić

„Ovom prilikom želim još jednom potvrditi spremnost Republike Hrvatske na daljnje promicanje bilateralnih prijateljskih odnosa između naših dviju država i naroda, posebno na parlamentarnoj razini te u okviru pružanja pomoći i prenošenju hrvatskog iskustva na putu prema Europskoj uniji“, naveo je Jandroković u čestitki.

Uz srdačnu zahvalnost na čestitki, Bečić je ocijenio da odnose Crne Gore i Hrvatske karakteriše sadržajna saradnja na najvišem političkom nivou u okviru koje se jasno iskazuje interes za jačanje ekonomske i parlamentarne saradnje, koje predstavljaju preduslov za unapređenje sveukupnih odnosa dvije prijateljske države.

„Proaktivan stav Hrvatske kroz kontinuiranu političku i ekspertsku pomoć uliva optimizam da će Crna Gora predanim radom na ispunjenku ključnih kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji, u bliskoj budućnosti, biti njena ravnopravna članica. U ostvarivanju strateških ciljeva Crne Gore, naši partneri na međunarodnoj političkoj sceni naročito cijene podršku koju nam pružaju značajne države kao što je naš susjed Hrvatska, što nas dodatno ohrabruje da istrajemo u procesu reformi, koje će uvjeren sam, rezultirati većim životnim standardom svih građana naše države“, istakao je Bečić u pismu zahvalnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve