Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić odgovorio Šćepanoviću: Za jednu stvar ste dali rok od 15, za drugu 30 dana

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je kako su optužbe koje na njegov račun iznio predsjednik Ustavnog suda - neprimjerene, neutemljene, neodržive i zlonamjerne

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je kako su optužbe koje na njegov račun iznio predsjednik Ustavnog suda – neprimjerene, neutemljene, neodržive i zlonamjerne.

“Imajući u vidu način na koji ste intonirali Vaše obraćanje meni, očigledno je da nastupate kao moj politički oponent, a ne kao predsjednik Ustavnog suda. Ako uzmemo u obzir postupanje Vas i Vaših kolega, čast izuzecima, u dužem vremenskom periodu, ne bih mogao da kažem da sam iznenađen.

Gospodine predsjedniče Ustavnog suda, jedini ko je ovih dana vršio pritisak jeste upravo Vi, i to kada ste svojim dopisom tražili od mene da prekršim Ustav i Poslovnik Skupštine Crne Gore i sazovem sjednicu Skupštine u vanrednom zasijedanju u roku kraćem od 15 dana. Kako da se prethodno definiše i shvati, ako ne kao direktan pritisak na zakonodavnu vlast i onemogućavanje Parlamenta da vrši svoju ustavnu funkciju? I ovo ste javno priznali, tako što se promijenili svoju prvobitnu odluku, čime ste potvrdili da smo bili u pravu”, poručuje Bečić.

Bečić pita zašto nije prije početka sjednice Skupštine Crne Gore uputio dopis kojim bi ispravili potencijalno opasnu grešku koja je učinjena.

“Ovo iz razloga što ste za ovaj vid ispravke greške imali dovoljno vremena. Veoma je osnovano posumnjati da to niste učinili zato što ste bili pod pritiskom onih koji Vas, vjerovatno i prilikom posljednjeg reagovanja, instruišu da vodite izgubljene političke bitke. Dozvolite mi da primijetim da ste možda upravo zato otišli pogrešnim putem. No, to već nije moj problem i ne mogu da kažem da mi Vas je žao.

Koliko god da sam očekivao očigledne greške koje ćete učiniti u nedostatku argumentacije pri pokušaju branjenja neodbranjivog, priznajem da nisam vjerovao da ćete pribjeći pokušaju zamjene teza i prozirnoj manipulaciji, uporno pokušavajući da pobjegnete od činjenice da se Skupština nalazi u vanrednom zasijedanju, te da, sljedstveno tome, rokovi za sazivanje sjednice u redovnom i one u vanrednom zasijedanju nisu isti”, kaže Bečić.

Bečić traži da Šćepanović saopšti koliko je u istoriji Ustavnog suda bilo zahtjeva Skupštini za dostavljanje odgovora i prateće dokumentacije, koliko je istih bilo u redovnom, a koliko u vanrednom zasijedanju, i u koliko je slučajeva rok za izjašnjavanje Skupštini bio 15 dana.

“Sama “statistika” će mnogo reći. Ako Vam je to previše posla, vjerovatno Vam je jednostavnije da nam odgovorite – zašto ste gotovo istog dana, u istovjetnoj pravnoj stvari, za jedan akt tražili od Skupštine izjašnjenje u roku 15 dana, a za drugi izjašnjenje u roku od 30 dana”, pita Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
23.01.2021-10:43 10:43

Becic iznosi tvrdnje netacne- neprimjerene,- neutemljene, -neodržive i zlonamjerne ! Niko DEMOKRATAMA nista vise ne vjeruje U CG svaku preokrenu u svoju korist njegovim slatkim smijehom !